A receptet Zsóka küldte 2011.01.25-én
Hozzávalók:
- 1 kg tokaszalonna
- 1 kg sertés máj
- 1 kg lapocka
- 0,5 kg sertésbőr
- Fűszer: 2 ek. só, 2 ek. bors, 2 ek. őrölt majoránna, 1/2 kg hagyma kockára vágva; AIP-ban a borsot elhagyjuk!, használj helyette csípős gyömbért.
Elkészítés:
- A hagymát 1/4 kg zsírban zsemleszínűre sütjük, majd fűszerezzük
- Az alapanyagot puhára főzzük ízesítés nélkül
- A májat 1 óra főzés után tesszük hozzá és még félórát főzzük
- Kivétel előtt ketté vágjuk, és megnézzük, hogy átfőtt-e?
- Az egészet nagy lyukú darálón ledaráljuk
- Összekeverjük a fűszerekkel
- Ha kihűlt, adagonként alutálcába vagy zacskóba rakjuk
- Serpenyőben vagy tepsiben sütjük
- Tálaláskor kínáljunk hozzá pl. dinsztelt káposztát és fehér batátát vagy csicsókát.
Fagyasztóban tárolhatjuk.
Bármilyen párolt, nyers zöldséggel vagy salátával is fogyasztható.
Rakott kelkáposztába hozzávalóként kiválóan felhasználható.
Márta léci írj a receptbe 1/2 kg sertésbőrt.Utólag kitapasztaltam,hogy az még nagyon a hasznára válik.