Citromkrémes mogyoró torta

A felső kép a Google images-ről való.

Az alsó kép saját, de csak kis méretben van meg.

Hozzávalók:citromkrémestorta

  • 10 db tojás
  • 25 dkg őrölt mogyoró, vagy 8 evőkanál török mogyoró liszt
  • 10 dkg szezámpehely
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Kevés citromlé vagy csipetnyi só
  • Paleolit édesítő – stevia/nyírfacukor
  • 3 dl magtej (kókusz, kesudió, mandula)
  • 1 db tojás sárgája
  • Citromaroma
  • Vanília
  • 5 dkg ghee
  • Mélyhűtött magozott meggy vagy magozott befőttként eltett meggy-szemek – a tetejére plusz díszítésnek (el is hagyható!)

Elkészítés:

  • 10 tojás fehérjét verj fel kemény habbá úgy, hogy tegyél bele kevés citromlét vagy csipetnyi sót
  • A kemény habba keverd el a tojásos sárgáját, a szódabikarbónát, citromlét és ízlés szerint az édesítőt
  • Ebbe az alapba keverj el 20 dkg őrölt mogyorót és kb. 10 dkg szezámpelyhet
  • Papírral bélelj ki egy nagy méretű (35×25 cm) mély tepsit, vagy egy nagy méretű kerek tortaformát – önts a formába a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig süsd a piskótát
  • 2 dl magtejet forralj fel, és tegyél a tejbe egy vaníliarúd belsejét , citromaromát (nem mertem citromot, nehogy kicsapódjon!) és édesítőt
  • 1 dl magtejet keverj el egy tojás sárgájával
  • A forró 2 dl magtejbe keverd bele a tojásos sűrítést, és lassú tűzön, lassú keveréssel főzd a krémet addig, míg be nem sűrűsödik
  • Végül keverj a krémbe 5 dkg ghee-t
  • A mogyorós piskótát öntsd le a krémmel, majd díszítésként szórd meg őrölt mogyoróval, tehetsz a  sütire  meggyből kisebb halmokat

citromkrémessüti

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.