A felső kép a Google images-ről való.
Az alsó kép saját, de csak kis méretben van meg.
- 10 db tojás
- 25 dkg őrölt mogyoró, vagy 8 evőkanál török mogyoró liszt
- 10 dkg szezámpehely
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Kevés citromlé vagy csipetnyi só
- Paleolit édesítő – stevia/nyírfacukor
- 3 dl magtej (kókusz, kesudió, mandula)
- 1 db tojás sárgája
- Citromaroma
- Vanília
- 5 dkg ghee
- Mélyhűtött magozott meggy vagy magozott befőttként eltett meggy-szemek – a tetejére plusz díszítésnek (el is hagyható!)
Elkészítés:
- 10 tojás fehérjét verj fel kemény habbá úgy, hogy tegyél bele kevés citromlét vagy csipetnyi sót
- A kemény habba keverd el a tojásos sárgáját, a szódabikarbónát, citromlét és ízlés szerint az édesítőt
- Ebbe az alapba keverj el 20 dkg őrölt mogyorót és kb. 10 dkg szezámpelyhet
- Papírral bélelj ki egy nagy méretű (35×25 cm) mély tepsit, vagy egy nagy méretű kerek tortaformát – önts a formába a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig süsd a piskótát
- 2 dl magtejet forralj fel, és tegyél a tejbe egy vaníliarúd belsejét , citromaromát (nem mertem citromot, nehogy kicsapódjon!) és édesítőt
- 1 dl magtejet keverj el egy tojás sárgájával
- A forró 2 dl magtejbe keverd bele a tojásos sűrítést, és lassú tűzön, lassú keveréssel főzd a krémet addig, míg be nem sűrűsödik
- Végül keverj a krémbe 5 dkg ghee-t
- A mogyorós piskótát öntsd le a krémmel, majd díszítésként szórd meg őrölt mogyoróval, tehetsz a sütire meggyből kisebb halmokat