A receptet és a képeket Willson küldte 2011.01.30-án
A zöld sávra kattintva Willson oldalára jutsz!
Hozzávalók:
- 1 kg csirke máj , pulykamáj (vegyesen)
- 3 tálca szeletelt bacon szalonna
- 5 db főtt tojás
Elkészítés:
- A bacon szeleteket keresztben vágd félbe
- A májakat szedd ketté (a szívet különraktam, jó lesz a húslevesbe alapon)
- A fél szeletekbe egyenként göngyölj bele egy-egy májat, majd sűrűn egymás mellé rakva pakold meg a grilltálcát és így, egy tepsiben a sütőben süsd meg
- Egy nagyobb, tálaló tálra megmosott salátaleveleket rendezz, és a közepébe rakd (grilltálcástul) a kihűlt sültet
- A saláta szívével, apró paradicsomokkal és csilipaprikákkal, fogpiszkálóra szúrt olajbogyókkal, ecetes gyöngyhagymával és félbevágott kemény-tojásokkal díszítsd
- Egy zacskó hámozott, egész mandulát serpenyőben kicsit pörkölj meg és egyenletesen szórd a tálra
- Egy nagy tálnyi finom, házi, vegyes savanyúságot ajánlok mindezek mellé
- Kenyeret természetesen semmit, mert a mandula és a saláta tapasztalatból tudom, hogy elegendő