Göngyölt májas hidegtál

A receptet és a képeket Willson küldte 2011.01.30-án

A zöld sávra kattintva Willson oldalára jutsz!

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke máj , pulykamáj (vegyesen)
  • 3 tálca szeletelt bacon szalonna
  • 5 db főtt tojás

Elkészítés:

  • A bacon szeleteket keresztben vágd félbe
  • A májakat szedd ketté (a szívet különraktam, jó lesz a húslevesbe alapon)
  • A fél szeletekbe egyenként göngyölj bele egy-egy májat, majd sűrűn egymás mellé rakva pakold meg a grilltálcát és így, egy tepsiben a sütőben süsd meg
  • Egy nagyobb, tálaló tálra megmosott salátaleveleket rendezz, és a közepébe rakd (grilltálcástul) a kihűlt sültet
  • A saláta szívével, apró paradicsomokkal és csilipaprikákkal, fogpiszkálóra szúrt olajbogyókkal, ecetes gyöngyhagymával és félbevágott kemény-tojásokkal díszítsd
  • Egy zacskó hámozott, egész mandulát serpenyőben kicsit pörkölj meg és egyenletesen szórd a tálra
  • Egy nagy tálnyi finom, házi, vegyes savanyúságot ajánlok mindezek mellé
  • Kenyeret természetesen semmit, mert a mandula és a saláta tapasztalatból tudom, hogy elegendő
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.