Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Készíts valamilyen maglisztes paleocsintát – lehet nagyobbakat kisütni, és metéltre vágni, de süthetsz kisebb korongokat is – keverj ki pl. kókusz-, mandula-, szezámlisztet tojással és annyi buborékos vízzel, hogy a tészta összeálljon, majd süsd ki kevés zsíron forró kerámia vagy teflon sütőben; sózd meg
- Kb. 10 dkg füstölt szalonnát kockázz fel apróra, tegyél hozzá egy nagyobb marék apró szemű jó minőségű töpörtyűt, és a szalonnát süsd ki, a töpörtyűt pedig forrósítsd át
- Készíts paleolit majonézt, vagy kesudió tejfölt, vagy túrókrémet, vagy Cocomas kókuszkrémet, vagy használd a kókusztej tejszínes részét, melyet rakd rá a paleocsintára
- Halmozz a paleocsinták tetejére szalonnát és töpörtyűt