A receptet VegAdri küldte 2011.06.04-én,
a kép a Google images-ről való
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 10 dkg gheet felolvasztunk
- Hozzáadunk 4-6 púpos evőkanál kakaóport, egy rottyantásig kevergetjük, közben édesítjük (xillit, erithrit, stevia…), tehetünk bele vaníliát és vagy rumaromát is
- Keverhetünk bele étcsokit már most is (minimum 75%)
Temperálás (ez Trifán Livi trükkje):
- Ha sima és folyós a csokink, akkor félrehúzzuk a tűzről, és belekeverünk legalább 5 dkg étcsokit, amíg el nem olvad. Emiatt lesz az, hogy szobahőmérsékleten nem olvad fel a bevonat (nyáron azért nem kísérleteznék, de a szaloncukornál működött)!
- Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy a megmosott epret, szőlőszemeket, vagy bármit (kimagozott cseresznyét, meggyet, felkockázott banánt, kivit, ananászt, stb.) belemártsuk a csokiba, és alufóliával leterített tálcán kihűtjük
- Ha kihűlt, akkor mélyhűtőben dermesztjük tovább
Én a csokis epret kóstoltam. Meg kell, hogy mondjam – Isteni! -,
de hát sajna kalória- és „vércukor-bomba”. BB
A fotó innen: http://gittarawfood.blogspot.com/2009/05/eper-csokiruhaban.html
Kedves Gitta! Mindjárt felrakom a hivatkozást a fotóval kapcsolatban. Talán láttad, hogy a linkek között már régen szerepelsz az oldalamon. A receptet kaptam, és fotót is ígértek hozzá. Talán az a korrekt, ha le is veszem a képet, bár a Google images-re mindig hivatkozom. BB
BB, semmi baj, én örültem, amikor megláttam a fotót! És honnan is tudtad volna, hogy tőlem van!!! Most már csak azt sajnálom, hogy vasárnap siettem, és nem írtam a linkhez pár sort, hogy lásd, nincs harag…
Nem kell levenni, tedd csak vissza!!!!
Szuper az oldal, csak így tovább :):):):)
Kedves Gitta!
Köszönöm kedves szavaidat. Az az igazság, hogy csak kínomban szoktam guglis képeket feltenni. A recept írója ígért nekem saját képet. Én is siettem, és csak a szemem rajtaragadt a csodás csokis kiwin, és hopp felraktam. Egyébként látszik, hogy kinek a képe, mert a képtől el lehet jutni a tulaj oldalára. … csak hát én is siettem:-D BB