Csokifagyi-vanília fagyi – fagyigéppel

I. változat

Hozzávalók:

  • 20 dkg kesuból készült kesudiótej lesz az alap
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg reszelt fekete csokoládé
  • Tejszínhab
  • Paleolit édesítő – stevia, xukor, vaníliásxukor ízlés szerint

Elkészítés:

  • Készítsd el a kesudiótejes alapot, ebbe keverd bele a reszelt csoki felét, majd az evőkanál kakaót, az édesítőt
  • Az előkészített (24 órát hűtött) fagylaltgép táljába tedd bele a masszát, és 20 percig hagyd keverni, míg a fagyi össze nem áll
  • A fagyi tetejét megszórhatod csokireszelékkel, és tálalhatod tejszínhabbal

II. változat

Hozzávalók:

  • 20 dkg kesudió
  • 2 db tojásfehérje
  • Kávéskanál mennyiségű citromlé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • vagy vaníliarúd, illetve vanília aroma
  • 1-1,5 dl víz
  • Stevia vagy xukor ízlés szerint

Elkészítés:

  • A 20 dkg kesudiót 1 dl vízbe áztasd be, és hagyd állni legalább 1 óra hosszat (minél tovább, annál jobb)
  • Tedd a már kicsit megpuhult kesudiót cséplőgépbe, és őröld addig, míg masszává nem alakul (mint a -tejfölnél)
  • Látod majd az őrölt -dió sűrűségét, kevés vizet ehhez az alaphoz hozzá lehet önteni úgy, hogy „fagyi-sűrűségű” legyen
  • A csokifagyihoz ebbe a masszába keverj bele egy evőkanál kakaóport és stevia port vagy xukrot
  • Verj fel kemény habbá 2 tojás fehérjét egy kávéskanálnyi citromlé hozzáadásával, és amikor a hab kész, akkor óvatosan és érzéssel keverd bele a habot a -diós alapba
  • Ha vanília fagyit készítesz, akkor a -diós alapba kikapart vaníliát, vagy vanília aromát tegyél, továbbá stevia port vagy xukrot
  • A fagyi alapot tedd egy jól zárható dobozba, vagy ha van fagyi-pálca formád akkor abba, és tedd a mélyhűtőbe
  • Fogyasztás előtt egy kicsit hagyni kell felengedni

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.