Lenmagpiskóta – tojás nélkül sütve

Hozzávalók:

  • 8 evőkanál lenmagpehely (lehet lenmag egészben vagy őrölve is)
  • 4 dl víz
  • 20 dkg valamilyen magliszt (vagy őrölt mag) – én őrölt mogyorót használtam
  • Xukor vagy stevia ízlés szerint
  • Pici só

Elkészítés:

  • A hozzávalókat öntsd össze
  • Minimum 1 óra hosszat hagy állni a keveréket
  • A tésztát egy papírral kibélelt formába vagy szilikonos sütőedénybe öntsd
  • Előmelegített sütőben süsd tűpróbáig

A felhasználása piskótához hasonló!

Übersetzer: Beatrix Nagy

Biskuit mit Leinsamen

Zutaten:

  • 8 Esslöffel Leinsamen-Flocken
  • 4 dl Wasser
  • 20 dkg gemahlene Samen oder jedes Samenmehl ist entsprechend – Ich verwendete gemahlene Haselnuss.
  • Birkezucker oder Stevia nach Geschmack
  • etwas Salz

Zubereitung:

  • Alle Zutaten werden in eine Schüssel gegeben und gut vermischt.
  • Die Mischung an einem warmen Ort mindestens 60 Minuten gehen lassen.
  • Den Teig wird in eine mit Backpapier belegte Backform oder in eine Silikonbackform gelegt und im vorgeheizten Ofen goldbraun backen.

Die Anwendung von „Biskuit mit Leinsamen” ist ähnlich wie Biskuit!

Print Friendly, PDF & Email

10 thoughts on “Lenmagpiskóta – tojás nélkül sütve”

  1. Szia BB!
    Én még nagyon kezdő vagyok ebben a paleo sütés-főzésben. Ezért is a legnagyobb problémám a kenyér ill. a kalács hiánya.
    Szeretném ha egy két dologban felvilágosítanál, Te már nagyon profi vagy ahogy olvasom a leveleket. :)))
    1. A lenmaglisztet és a többi mag liszteket házilag lehet otthon készíteni, azaz a magokat őrölni? Ez ugyanaz mint amit a boltban jó drágán kapni lehet?
    2. A nádcukrot lehet használni? És ha van tapasztalatod az izét illetően, milyen? Van valami különlegessége vagy esetleg kellemetlen íze?
    Hát, egyenlőre ennyi. Örülnék ha válaszolnál amit előre is köszönök! 🙂
    Andi

    1. Kedves Andi!
      A felső címsorban találsz egy olyan linket, hogy „Paleo alapanyagok”. Ebben a posztban részletesen olvashatsz a lisztekről. Azokat a liszteket, melyek nem magok őrleményei, azokat pelleteknek nevezzük. Paleo liszt néven lehet ezeket a pelleteket felhasználni, de ezekhez hozzá kell tenni még további zsiradékot. Paleo lisztek – Pelletek – Magok őrleményei (Joe-val konzultálva) – írd be a keresőbe ezt a címszót, és mindent megtudsz ebből részletesen. Holnap majd beillesztem a Paleo alapanyagok posztba ezeket a gondolatokat is. A nádcukor nem paleo, mert a glikémiás indexe hasonlóan magas, mint a répacukorénak. Használj nyírfacukrot – xukornak becézzük, vagy steviát. Egyszóval olvasd el a „Paleo alapanyagok” irományt és lisztekről-pelletekről szólót is. Szerintem a legjobb kenyerek a következők: Mandulakenyér (Willson), Sajtostallér, ill. Szezámkeksz Alexandrától Syxdneyből, http://alexandragasztroblogja.blogspot.com, „Az én paleo kenyerem”, Kenyér tojásfehérjéből és maglisztből. Jó kísérletezést és eredményes paleos konyhatündérkedést kívánok. BB

      1. Nagyon köszönöm a gyors választ! 🙂 Már nézem is amit tanácsoltál. 🙂
        Nagyon jó a blogod! Gratulálok! Szeretek itt olvasgatni!
        Üdv.!

  2. Szia BB !

    Megcsináltam a piskótát, de nem lett olyan magas, mint a tiéd. Meg valahogy nem sült úgy át,
    úgyhogy tovább sütöttem. Nem tudom mi volt a hiba.
    Homoktövis lekvárral kentem meg, ami cukor nélküli, a tetejét vaníliás cukorral megszórtam,
    egy kicsit állt, puhább lett és finom volt.
    Köszönöm.
    Üdv Kata.

  3. Szia BB!

    Nekem sem lett olyan szép a piskóta, mint a tied. Mennyi ideig sütötted, és mekkora tepsiben?
    Nekem sokkal vékonyabb lett.

    Köszi előre is!

  4. Sziasztok,

    az én piskótám sem sikerült… Lehet, hogy azért, mert diót használtam, nem pedig mogyorót? Nagyon vizenyős lett a belseje, pedig csak 3dl vízzel kevertem össze a száraz hozzávalókat, és kb. 40 percig sütöttem. Nem tudja valaki megmondani, mi lehetett a baj?
    Előre is köszönöm választ/válaszokat!
    Klaudia

    1. Kedves Klaudia! A lenmagnak teljesen meg kell szívnia magát sütés előtt. Ha úgy látod, hogy még vizes, akkor tegyél hozzá további lenmagot, vagy valamilyen lisztet. A tészta legyen jól formázható. A kép a valóságot mutatja, tehát az anyag összeállítására ügyelj. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.