Tökrolád csirkével, baconnal, sajttal

Hozzávalók:

  • 1 db közepes zsenge bébi tök
  • Pici zsír a tök grillezéséhez
  • Néhány szelet bacon szalonna
  • Néhány db. vékonyra szeletelt filézett csirkemell – sózva, borsozva, fokhagymázva
  • Néhány db. vékony szelet kemény sajt

Elkészítés:

  • A bébitököt hámozd meg, és vágd fel vékony lapokra
  • Grillező lapon vagy valamilyen más sütőedényben, a lényeg, hogy igen kevés zsíron grillezd meg a tökszeleteket. Erre azért van szükség, hogy a tök-lapok hajlíthatóak legyenek!
  • Az előkészített hozzávalókat rakd össze a következő sorrendben: 1. tök, 2. bacon, 3. csirkemell, 4. sajt
  • Tekerd össze a roládokat és tűzd meg fogpiszkálóval
  • Tedd egy mélyebb sütőformába, és étkezés előtt kb. 10 perc alatt süsd meg
  • Sütéskor a tök még további levet fog ereszteni, de a fűszeres levet is nagyon finomnak találtam

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Tökrolád csirkével, baconnal, sajttal”

  1. Hello!
    Te milyen márkájú bacont használtál? Csak mert a legtöbb baconben nagyon sok az adalékanyag, és úgy tudom a paleo szerint azok nem nagyon fogyaszthatóak. Van valami olyan márka esetleg ami nem tartalmaz adalékokat (mondjuk szőlőcukrot, meg ilyeneket)?

    1. Kedves Pisti!
      Körül kell nézni bacon ügyben, és valami jó márkát választani. Igazad van, ha kemény paleos vagy, hogy alaposan megválogatod a minőséget, és ha nem találsz jót, akkor inkább hagyd ki. Gyakorlatilag gondolj bele, hogy kb. 4 vékony szál bacon kerül ebbe az ételbe, tehát minimális a bűnözés! BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.