Ez a recept egy 2010. augusztus 6-án írott recept újragondolása!
- 20 dkg étcsokoládé
- 3 dl kókusztej vagy -tejszín
- 3 érett banán
- Paleolit édesítő (stevia, xukor, xilit …)
- 1 evőkanál erős feketekávé
- Rumaroma
- 3 egész tojás
- Kevés citromlé a tojáshabhoz
- Stevia vagy xukor ízlés szerint
- Csokireszelék fekete csokiból – a díszítéshez
- Kapcsos tortaforma – 21 cm-es átmérőjű
Elkészítés:
- 3 dl kókusztejben, 3 tojás sárgája hozzáadásával, állandó keveréssel, minimális lángon – olvaszd fel a 20 dkg csokoládét
- A felolvasztott csokoládéba tegyél egy kevés kávét és rumaromát és ízlés szerint édesítést
- Egy másik tálban a banánokat zúzd pépes állagúvá, majd keverd össze a csokoládéval
- Verd fel a tojások fehérjét egy pici citromlével kemény habbá, és forgasd bele a banános-csokis keveréket
- Egy 21 cm átmérőjű kapcsos tortaformát bélelj ki – két irányban – folpack-kal (így majd könnyebben lehet a tortát kezelni!)
- Töltsd a formába a torta-masszát
- Legalább 2 órán át mélyhűtőben hűtsd, amíg a torta meg nem szilárdul
- A tortaforma kapcsos részt vedd le, majd szedd le a tortáról a fóliát (ha csak szeleteket vágsz, akkor ne egészen, hogy a fóliával a torta továbbra is könnyen mozgatható legyen)
- A tortát óvatosan csúsztasd át egy tálra
- A torta tetejét csokireszelékkel, paleo tejszínhabbal, valamilyen mag darájával díszítheted
Ez a habtorta egy igazi kalória-bomba!