Csokis mélyhűtött habtorta (jamaicai)

Jamaicai habtorta szelet – Google

Ez a recept egy 2010. augusztus 6-án írott recept újragondolása!

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 dl kókusztej vagy -tejszín
  • 3 érett banán
  • Paleolit édesítő (stevia, xukor, xilit …)
  • 1 evőkanál erős feketekávé
  • Rumaroma
  • 3 egész tojás
  • Kevés citromlé a tojáshabhoz
  • Stevia vagy xukor ízlés szerint
  • Csokireszelék fekete csokiból – a díszítéshez
  • Kapcsos tortaforma – 21 cm-es átmérőjű

Elkészítés:

  • 3 dl kókusztejben, 3 tojás sárgája hozzáadásával, állandó keveréssel, minimális lángon – olvaszd fel a 20 dkg csokoládét
  • A felolvasztott csokoládéba tegyél egy kevés kávét és rumaromát és ízlés szerint édesítést
  • Egy másik tálban a banánokat zúzd pépes állagúvá, majd keverd össze a csokoládéval
  • Verd fel a tojások fehérjét egy pici citromlével kemény habbá, és forgasd bele a banános-csokis keveréket
  • Egy 21 cm átmérőjű kapcsos tortaformát bélelj ki – két irányban – folpack-kal (így majd könnyebben lehet a tortát kezelni!)
  • Töltsd a formába a torta-masszát
  • Legalább 2 órán át mélyhűtőben hűtsd, amíg a torta meg nem szilárdul
  • A tortaforma kapcsos részt vedd le, majd szedd le a tortáról a fóliát (ha csak szeleteket vágsz, akkor ne egészen, hogy a fóliával a torta továbbra is könnyen mozgatható legyen)
  • A tortát óvatosan csúsztasd át egy tálra
  • A torta tetejét csokireszelékkel, paleo tejszínhabbal, valamilyen mag darájával díszítheted

Ez a habtorta egy igazi kalória-bomba!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.