A kép a Google images-ről való.
Hozzávalók (1 adag tésztához):
- 1 evőkanál szárított bazsalikom, vagy apróra vágott friss – szintén egy evőkanálnyi
- 1 kávéskanál fokhagymapor vagy pépes állagú 1-2 gerezd fokhagyma
- Csipetnyi só és őrölt bors
- Csipetnyi xukor vagy stevia
- Kb. 1 dl olívaolaj
- Kifőtt metélt tészta – paleo vagy shirataki No Carb Noodle vagy zöldséges tészta (kompromisszumos zöldborsós)
- 1 db paradicsom (elhagyható)
- Kókusztejszín ízesítve sóval, borssal, fokhagymával vagy paleolit majonéz (elhagyható!)
- Tetszőleges pirított magok
Elkészítés:
- A pesto hozzávalóit alaposan keverd össze; ha a fenti hozzávalóknál nagyobb mennyiségben készíted, akkor érdemes robotgéppel dolgozni
- A kifőtt metélt tésztát keverd össze a pesto-val
- A paradicsomokat is locsold meg a fűszeres keverékkel
- A pestoval kevert tészta tetejére szórj magokat!