A kép a Google images-ről való
A felfújt tészta hozzávalói:
- 15 dkg min. 75%-os étcsoki
- 4 ek erős kávé
- 4 tojás,
- 2 ek darált dió vagy mandula
- Kevés stevia és nyírfacukor vagy méz, illetve rizs vagy tápióka szirup
- A formához vaj+őrölt mandula
A mokkamártás hozzávalói:
- 10 dkg min. 75 %-os étcsoki, 1,5 dl kókusztej, 2 evőkanál erős kávé, 2 evőkanál konyak vagy pár csepp rumaroma
Tészta:
- A csokit 4 evőkanál kávéval elolvasztjuk, félrehúzzuk.
- Egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd az őrölt magot és a steviát, mézet.
- A tojásfehérjét kevés nyírfacukorral vagy eritrittel kemény habbá verjük és óvatosan a kávés masszába keverjük, vagy felverjük a fehérjét egy pici sóval, utána könnyedén mézet vagy szirupot keverünk bele.
- Kikent, mandulázott edényekbe töltve kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük (kb.190 fokon).
Mártás:
- Kávé + kókusztej + tört csoki –> lassú tűzön fényesre főzzük + a végén a konyak-helyettesítő pár csepp rumaroma.
- A felfújtat melegen, a mártással leöntve tálalom.
- Vaníliafagyit kellene tenni a felfújtra tálaláskor…( helyettesíthető pl. paleo vaníliafagyival vagy sűrű vaníliakrémmel)… erre jönne a mártás.
- A süti vaníliás réteg nélkül is finom.