Mokkafelfújt – szuflé II.

A kép a Google images-ről való
A felfújt tészta hozzávalói:
  • 15 dkg min. 75%-os étcsoki
  • 4 ek erős kávé
  • 4 tojás,
  • 2 ek darált dió vagy mandula
  • Kevés stevia és nyírfacukor vagy méz, illetve rizs vagy tápióka szirup
  • A formához vaj+őrölt mandula
A mokkamártás hozzávalói:
  • 10 dkg min. 75 %-os étcsoki, 1,5 dl kókusztej, 2 evőkanál erős kávé, 2 evőkanál konyak vagy pár csepp rumaroma
Tészta:
  • A csokit 4 evőkanál kávéval elolvasztjuk, félrehúzzuk.
  • Egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd az őrölt magot és a steviát, mézet.
  • A tojásfehérjét kevés nyírfacukorral vagy eritrittel kemény habbá verjük és óvatosan a kávés masszába keverjük, vagy felverjük a fehérjét egy pici sóval, utána könnyedén mézet vagy szirupot keverünk bele.
  • Kikent, mandulázott edényekbe töltve kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük (kb.190 fokon).
Mártás:
  • Kávé + kókusztej + tört csoki –> lassú tűzön fényesre főzzük + a végén a konyak-helyettesítő pár csepp rumaroma.
  • A felfújtat melegen, a mártással leöntve tálalom.
  • Vaníliafagyit kellene tenni a felfújtra tálaláskor…( helyettesíthető pl. paleo vaníliafagyival vagy sűrű vaníliakrémmel)… erre jönne a mártás.
  • A süti vaníliás réteg nélkül is finom.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.