I. változat
Blog-bejegyzésekből gyűjtve
Hozzávalók:
- Egy doboz tonhalkonzerv (én olajmenteset használok)
- 2 db tojás
- Fűszer igény szerint
- Hagyma apróra kockázva
- Szezámmag, amennyit felvesz
Elkészítése:
- Fasírtokat formázz, és süsd ki forró olajban
II. változat
BB receptje
Hozzávalók:
- 150 gr natúr tonhalfilé saját levében
- Grana Padano – 2 dkg parmezán sajt (elhagyható)
- 1 db tojás
- Zúzott fokhagyma vagy fokhagyma por
- Őrölt bors
- Paprika por
- Só
- Jászvaj (ghee) vagy olívaolaj
Elkészítés:
- A tonhalról öntsd le a lét (bár igen kevés volt rajta)
- Keverd össze a fenti hozzávalókkal
- Formázz a keverékből „pogácsákat”, és forró sütőedényben kevés vajon vagy olajon süsd ropogósra
Ehhez bármilyen saláta, főzelék finom!!!
„Rendes” halból is el lehet készíteni. Kis darabokra vágni, utána turmixban, v. aprítógépben pépesíteni, kevés citromlé, só, petrezselyemzöld, bors, esetleg fokhagyma, tojás és valamilyen semleges ízű magliszt, pl. mandula. Ebből csak annyi, hogy éppen összeálljon. Zsíron kisütni. Finom, és így nem annyira halízű, ha valaki nem szereti, és a szálkák is „eltűnnek”.