Lenmagropogós

A tésztához kísérletképpen chia-magot használtam!  Ugyanez a tészta tojás hozzáadásával is elkészíthető. Ha tojást használsz, akkor ehhez a mennyiségű hozzávalókhoz tegyél 2 db kisebb vagy 1 db nagyméretű tojást!

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál kókuszliszt (pellet)
  • 4 evőkanál lenmagliszt (pellet)
  • 1 nagy bögre töpörtyű morzsalék
  • 2-3 púpozott evőkanál sertészsír – a zsír mennyiségével bátran kísérletezz! -, mert pl. más lesz a tészta állaga, ha tojást használsz, és más lesz, ha chia-magot; a lényeg, hogy zsíros és ruganyos legyen a massza, de nem folyós, és nem száraz! Ha eltúloztad a zsírt, tegyél bele további lisztet, ha meg túl száraz, akkor üss bele még egy tojást!
  • 2 evőkanál chia-mag tojás helyett!
  • Só, őrölt bors, őrölt kömény

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat keverd, majd dolgozd össze
  • Egy tepsit bélelj ki a tésztával – kézzel egyengesd el kb. 2-3 mm vastagságúra
  • Vagdosd be a dizájn kedvéért a tetejét, majd vagy egy derelyevágóval (az enyém, mint látjátok minimum 100 éves!), vagy egyszerűen egy késsel kocka vagy rombusz alakúra vágj tésztalapokat
  • Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt fog a lenmagropogós megsülni; nézz rá többször, és amikor már a tészta széle kezd egy kicsit odakapni, akkor kész
  • A chia-mag összetartja a tésztát.
  • A chia nálam kísérlet! Lehet, hogy nyerünk vele egy tojás-pótló alapanyagot?!

A tészta ropogós is és omlós is lett!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.