Az étel mellett budaörsi GM-es fehér kenyér látható.
Hozzávalók:
- 2-3 fej vöröshagyma
- Legalább 4-5 gerezd fokhagyma
- Olívaolaj vagy más zsiradék a sütéshez – pl. sertészsír, kacsazsír, libazsír, kókuszzsír – 1-2 evőkanálnyi
- Só, őrölt bors, oregano, bazsalikom, petrezselyem, kevés őrölt paprika – ha szereted, akkor chili-paprika
- Hámozott paradicsom – lehet friss és lehet konzerv is
- Karfiol – kb. 25 dkg – maradék
- 2-3 db húsos paprika – húsos erős, vagy TV paprika, vagy kaliforniai
Elkészítés:
- Vágd fel a vöröshagymát karikákra és a fokhagymát nagyobb darabokra
- Forrósítsd fel a zsiradékot, és dobd rá a hagymákat, melyeket állandó keverés mellett fonnyaszd meg
- Erre az alapra tedd rá az előfőzött és kisebb darabokra összevagdalt karfiolrózsákat
- Pirítsd tovább állandó keveréssel az ételt
- Vágj fel 2-3 db húsos paprikát, és tedd az eddig sütött alaphoz, és állandóan keverve pirítsd az ételt tovább
- Friss vagy konzerv hámozott paradicsomot önts az ételre, és fűszerezd ízlés szerint a fent leírtak mindegyikével, vagy amivel igazán szereted
- Rottyantsd össze a ratatouille-t, és kész