Ratatouille (ratatuj) I. – francia lecsó karfiolos változata

karfiolosratatuille0800

Az étel mellett budaörsi GM-es fehér kenyér látható.

Hozzávalók:

  • 2-3 fej vöröshagyma
  • Legalább 4-5 gerezd fokhagyma
  • Olívaolaj vagy más zsiradék a sütéshez – pl. sertészsír, kacsazsír, libazsír, kókuszzsír – 1-2 evőkanálnyi
  • Só, őrölt bors, oregano, bazsalikom, petrezselyem, kevés őrölt paprika – ha szereted, akkor chili-paprika
  • Hámozott paradicsom – lehet friss és lehet konzerv is
  • Karfiol – kb. 25 dkg – maradék
  • 2-3 db húsos paprika – húsos erős, vagy TV paprika, vagy kaliforniai

Elkészítés:

  • Vágd fel a vöröshagymát karikákra és a fokhagymát nagyobb darabokra
  • Forrósítsd fel a zsiradékot, és dobd rá a hagymákat, melyeket állandó keverés mellett fonnyaszd meg
  • Erre az alapra tedd rá az előfőzött és kisebb darabokra összevagdalt karfiolrózsákat
  • Pirítsd tovább állandó keveréssel az ételt
  • Vágj fel 2-3 db húsos paprikát, és tedd az eddig sütött alaphoz, és állandóan keverve pirítsd az ételt tovább
  • Friss vagy konzerv hámozott paradicsomot önts az ételre, és fűszerezd ízlés szerint a fent leírtak mindegyikével, vagy amivel igazán szereted
  • Rottyantsd össze a ratatouille-t, és kész
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.