Tökmag ropogós – Tökmag kenyér

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 8 evőkanál tökmagliszt (pellet)
  • 2 evőkanál libazsír
  • Só, őrölt bors – semmilyen más fűszer nem kell bele, mert a tökliszt nagyon karakteres!

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat keverd össze
  • Zsírpapírral kibélelt tepsibe rakj a tésztából halmokat, majd villával egyengesd el
  • Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt süsd a tésztát ropogósra

Figyelj arra, hogy a pelletek tulajdonsága, hogy a folyékony anyagokkal nagyon megszívják magukat, megduzzadnak. Ha pl. elméretezted a kanalak telítettségét, akkor bátran üss a tésztába még egy tojást, vagy fordítva, ha túl híg a tészta, akkor tegyél még az alaphoz lisztet!

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Tökmag ropogós – Tökmag kenyér”

  1. Kedves Pisti! 100-os tökmag – látatlanban nem lehet elég 8 evőkanál – jelen esetben – őrölt tökmaghoz! Vegyél legalább 3 csomaggal, és próbálkozz, vagy vegyél csak 100 gr-ot, és készítsd el arányosan kisebb mennyiségben. Muszáj valamilyen szinten egyénileg is kísérletezni. Sajna! Szándékosan „kanalazok”, mert általában ezért hálásak az olvasók, hiszen nem kell méricskélni. Egyébként is pl. én most pellettel dolgoztam, amiknek más a gramm súlya, mint az őrölt tökmagnak. A receptek soha nem szentírások. Ne félj, és bátran dönts egyénileg is! Jó sütést kívánok:-D BB

  2. Kedves BB!

    Gondolom, ha magam őröltte tökmag”lisztet” használok, akkor a hozzáadott zsiradék mennyiségét csökkenteni kell, igaz?
    redi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.