Töltött gomba – kapros „túróval”

Hozzávalók:

  • 25 dkg csiperke gomba
  • Két evőkanál magtejföl, -tejszín – pl. kesu (5 dkg), vagy 2 dl Cocomas – az utóbbi az AIP
  • Gombás kapros alap – a gombák szárából
  • 1 evőkanál jászvaj (ghee); AIP-ban kókuszzsír
  • 1 db tojás  AIP-ban elhagyjuk
  • Olíva olaj
  • Só, bors; AIP-ban só, fokhagyma
  • A tálaláshoz további – kb. 2 dl Cocomas

Elkészítés – Szendi-féle irányzat szerint:

  • A gombafejeket vagy tisztítsd meg vagy alaposan héjastól mosd meg.
  • Tedd a gombafejeket egy sütő tepsibe.
  • A gomba szárából készíts gombás kapros alapot:
    • a gombát és egy nagy csomag kaprot vágj apróra, az egészet pirítsd meg egy evőkanál vajon vagy kókuszzsíron (AIP), alaposan sózd és borsozd meg, végül üss hozzá 1 db tojást, és jól keverd ki a tölteléknek valót.
  • Készíts kesudió tejfölt, azaz kesudiót turmixolj össze kevés vízzel, míg a kesu – tejföl sűrűségű nem lesz; AIP-ban használj Cocomast, amit 1 tk., egy ujjnyi forró vízben feloldott zselatin porral sűríts be.
  • A fűszeres kapros “túrós” tölteléket töltsd vissza a gombafejekbe.
  • Locsold meg a gombafejeket olíva olajjal.15 perc alatt süsd az ételt ropogósra.
  • Végül meglocsolhatod vagy kókusztejszínnel/kesudió tejföllel.

Ketogénes LCHF változat:

  • A töltelék készülhet Ricottából is – a fentiek szerint fűszerezve.
  • Az egyéb készítési mód egyezik.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.