Jégsaláta paradicsommal

Jégsaláta paradicsommal – A kép a Google images-ről való.

 

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Egy közepes nagyságú jégsaláta kockákra vágva
  • Néhány szem paradicsom karikákra szeletelve
  • 1 db lime vagy citrom leve a salátára öntve
  • Kevés só, kevés stevia vagy xukor
  • A fenti hozzávalókat keverjük össze, és készen is van ez az igen egyszerű, de nagyszerű saláta

A jégsaláta ropogós, ezért nagyon finom!

Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Jégsaláta paradicsommal”

  1. Több helyen is olvastam a paradicsom,káposzta mérgező lektinjeiről,ugyanakkor a paleolit szakácskönyvben elég gyakran szerepel a receptek között! Most aztán jól össze zavarodtam e téren,teljesen tanácstalan vagyok.

    1. Kedves Kata!
      A káposzta fogyasztásával nincs semmi baj, a pajzsmirigy-betegeknek kell az étkezésükből mellőzniük. Csak az éretlen paradicsom lektinjeivel van gond, a jól érett paradicsomot nyugodtan eheted. Ezekre a kérdésekre elsősorban Szendi Gábor – „Paleolit táplálkozás és korunk betegségei”, továbbá a „Paleolit táplálkozás” c. könyvekben találod meg a választ. Javaslom még, hogy legyél olvasója, vagy aktív hozzászólója szengab blogjának, és onnan nagyon sok információt megtudhatsz. Sok sikert, és ne csüggedj:-) BB

      1. Én már másfél éve ,,gyakorlója,, vagyok a paleózásnak,és meg is köszöntem Gábornak,hogy a könyvein kereszül megismerhettem ezt az életformát.Betegségtörténetem(ami már a multé) bekerült az egyik könyvébe is.A környezetemben mindenki látja rajtam a gyógyulást,de az emberek többségében nincs elég elhatározás,hogy változtassanak étkezési szokásaikon.Majd ha már semmi nem segit…,mondják.Ha egy cimet leirnál nekem(Veszprémhez a legközelebb) ahol mindenféle paleos dolgot lehet kapni megköszönném.További szép napot!Kata.

        1. Kedves Kata!
          Sajnos az emberek nem elég belátóak. Amíg nincs betegség, addig kényelmesebb a hagyományokat követni. Hiába van az emberek előtt 1-2 jó példa, mint pl. a tied is. Széles választékban és nagyon jó áron tudsz paleos dolgokat vásárolni a biobolt-e-tar.hu online áruháztól. A rendelt terméket az ország minden részére pik-pak pontokra szállítják (Inmedium újságárusokhoz), és e-mail-ben értesítenek, hogy termékért mehetsz. Nagyon megbízható, jó cég.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.