Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Végy létszámhoz méretezve fürtös uborkákat – nekem 3 nagy szálra volt szükségem; az uborkákat hámozd meg, és gyaluld le
- Egy nagy csokor friss kaprot vágj fel apró darabokra, és keverd az uborkához
- A kapros uborkát hintsd meg egy csipetnyi sóval és egy kevés steviával vagy xukorral
- Legalább 1 egész citromot facsarj rá az uborkára, ízlés dolga, ha többet vagy kevesebbet használsz
- 3-4 gerezd fokhagymát tisztíts meg, és apróra vágva keverd az uborkasalátához
- Tehetsz a salátába őrölt fekete vagy őrölt fehér borsot is; újabban gyakran használok fehér borsot, mert kevésbé erős, és különösen salátához nagyon illik. AIP-ban a borsot hagyd el!
- Amennyiben oroszos életérzés fogna el, akkor erre a salátára, a szervírozó tálba, önthetsz kókusztejszínt (AIP is) vagy akár kesudió tejfölt is.