A kép a Google images-ről való
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Vékonyra szeletelt sertéshúst (csontozott vagy csontos karaj, arja, combhús diója – a lényeg, hogy ne legyen túl száraz a hús, és ne legyen benne sok apró csont) pácold be a következő fűszerekkel: – Sóval, őrölt borssal, Provance-i fűszerkeverékkel – melynek összetevői: rozmaring, oregano, bazsalikom, kakukkfű, levendulavirág; továbbá kevés mustárral
- A fűszerezett húst locsold meg 1-2 kanál olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe legalább 2-3 óra hosszat állni, hogy a hús a fűszerekkel összeérjen; még jobb, ha egy egész napot állni hagyod
- Forró sütőedényben süsd a húst ropogósra
- Tálalhatod valamilyen salátával, főzelékkel, egyéb zöldséges körettel