Rakott karfiol MW-módra

Rakott karfiol – MW – Google kép

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • Fél kiló darált hús (nálam pulyka volt)
  • 3 egész tojás
  • Kókusztej vagy -krém – ízlés szerint, 1-1,5 dl – elmaradhat!
  • Reszelt kemény sajt
  • Fűszerek (só, bors, fokhagyma, reszelt vöröshagyma, szerecsendió)

Elkészítés:

  • Gőz fölött párold meg a rózsáira szedett karfiolt
  • A darált húst kis zsíron sóval, borssal, vörös- és fokhagymával pirítsd
  • Egy kizsírozott sütőtálba öntsd a karfiol felétA kókusztejet és a tojásokat keverd össze, sózd, szerecsendióval fűszerezd, majd tedd bele a reszelt sajt kétharmadát
  • Az öntet felét önts rá a karfiolra
  • A kövekező réteg a darált hús lesz, majd a karfiol másik fele
  • Lehet még szerencsendiót szórni rá, ez nagyon jól megy a karfiol ízéhez
  • A tetejére öntsd az öntet másik felét, és szórd meg reszelt sajttal
  • Lefedés nélkül süsd szép barnára
  • A karfiolt lehet keverni (helyettesíteni) brokkolival, cukkinivel is

 

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Rakott karfiol MW-módra”

    1. Kedves Kinga! Aki szaftosabban szereti, az tehet hozzá akár 2 dl kókusztejet, kókusztejszínt is; aki pedig szárazabban és ropogósabban kedveli az tegyen hozzá kevesebbet. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.