Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- Fél kiló darált hús (nálam pulyka volt)
- 3 egész tojás
- Kókusztej vagy -krém – ízlés szerint, 1-1,5 dl – elmaradhat!
- Reszelt kemény sajt
- Fűszerek (só, bors, fokhagyma, reszelt vöröshagyma, szerecsendió)
Elkészítés:
- Gőz fölött párold meg a rózsáira szedett karfiolt
- A darált húst kis zsíron sóval, borssal, vörös- és fokhagymával pirítsd
- Egy kizsírozott sütőtálba öntsd a karfiol felétA kókusztejet és a tojásokat keverd össze, sózd, szerecsendióval fűszerezd, majd tedd bele a reszelt sajt kétharmadát
- Az öntet felét önts rá a karfiolra
- A kövekező réteg a darált hús lesz, majd a karfiol másik fele
- Lehet még szerencsendiót szórni rá, ez nagyon jól megy a karfiol ízéhez
- A tetejére öntsd az öntet másik felét, és szórd meg reszelt sajttal
- Lefedés nélkül süsd szép barnára
- A karfiolt lehet keverni (helyettesíteni) brokkolival, cukkinivel is
mennyi kókusztej kell bele? 🙂
Kedves Kinga! Aki szaftosabban szereti, az tehet hozzá akár 2 dl kókusztejet, kókusztejszínt is; aki pedig szárazabban és ropogósabban kedveli az tegyen hozzá kevesebbet. BB
Köszönöm 🙂