Brokkoli mandulával vagy földi mandulával

Nálam az előző napi maradék mandulaforgácsos brokkolinak lett a sajtos változat a sorsa, mely ételt most készítettem elő a mai ebédhez egytálételnek!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A rózsáira szedett brokkolit – frisset vagy mélyhűtöttet – főzd puhára.
  • Öntsd le a vizet a brokkoliról, és a főtt rózsákat egy kizsírozott sütőtálba rakd le.
  • Piríts meg ízlés szerinti mennyiségben mandulaforgácsot, és szórd meg vele a brokkolit – a pirítást állandó keveréssel óvatosan végezd, mert könnyen odakap!
  • A mandulával megszórt brokkolit fokhagymával, gyömbérrel, sóval és őrölt borssal fűszerezd.
  • A sütőtálba lerakott alap tetejére önts kókusztejszínt, vagy kesudió tejfölt; ketogén követőként használhatsz tejszínt.
  • AIP követőként hagyd el a magokat, de szórhatsz az étel tetejére pirított földi mandula panírt!; fűszerezd fokhagymával, gyömbérrel és sóval, továbbá a tetejére mindenképpen kókusztejszínt önts!
  • Az ételt végül szórd meg gazdagon reszelt sajttal, ami természetesen nem AIP!
  • Végül az egészet süsd ropogósra – ez kb. 10-15 percet vesz igénybe.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.