Nálam az előző napi maradék mandulaforgácsos brokkolinak lett a sajtos változat a sorsa, mely ételt most készítettem elő a mai ebédhez egytálételnek!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A rózsáira szedett brokkolit – frisset vagy mélyhűtöttet – főzd puhára.
- Öntsd le a vizet a brokkoliról, és a főtt rózsákat egy kizsírozott sütőtálba rakd le.
- Piríts meg ízlés szerinti mennyiségben mandulaforgácsot, és szórd meg vele a brokkolit – a pirítást állandó keveréssel óvatosan végezd, mert könnyen odakap!
- A mandulával megszórt brokkolit fokhagymával, gyömbérrel, sóval és őrölt borssal fűszerezd.
- A sütőtálba lerakott alap tetejére önts kókusztejszínt, vagy kesudió tejfölt; ketogén követőként használhatsz tejszínt.
- AIP követőként hagyd el a magokat, de szórhatsz az étel tetejére pirított földi mandula panírt!; fűszerezd fokhagymával, gyömbérrel és sóval, továbbá a tetejére mindenképpen kókusztejszínt önts!
- Az ételt végül szórd meg gazdagon reszelt sajttal, ami természetesen nem AIP!
- Végül az egészet süsd ropogósra – ez kb. 10-15 percet vesz igénybe.