Töltött padlizsáncsíkok

Töltött padliszáncsíkok – A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb padlizsán
  • A padlizsán sütéséhez kevés zsír
  • 0,5 kg darált hús (lehet sertés, pulyka, csirke hús is)
  • 1 db vöröshagyma vagy pl. szárított metélőhagyma
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, vagy fokhagyma por
  • Só, őrölt bors
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl kókusztej vagy kókusztejszín (elhagyható), és helyette pl. egy evőkanálnyi olívaolaj használható
  • 5-10 dkg reszelt kemény sajt, vagy fűszerezett paradicsommártás
  • Szalonna szeletek (elhagyható)

Elkészítés:

  • A padlizsánokat pucold meg, és vágd fel vékony lapokra
  • A padlizsán lapokat sütőedényben kevés zsíron süsd aranybarnára, hogy a töltésnél könnyen hajlítható legyen
  • A darált húst keverd össze a tojással, a hagymával (ha lusta vagy pucolni, akkor a szárított metélőhagymával), a fokhagymával, a sóval és a borssal
  • A fűszerezett darált húsból formázz gombócokat, és tekerj köré padlizsán szeleteket
  • A töltött padlizsán szeleteket egy mély sütőedénybe rakd le, és locsold meg vagy kókusztejjel(tejszínnel), vagy egy kevés olívaolajjal, vagy olvasztott zsírral
  • A töltelékek tetejére ízlés szerinti mennyiségben reszelj valamilyen kemény sajtot
  • A töltött padlizsán sajt nélkül is átsüthető; ekkor valamilyen mártás – pl. fűszeres paradicsom-sűrítmény illik hozzá
  • A tetejére lehet tenni szalonna szeleteket is, és ezeket rózsa alakúra, ropogósra lehet sütni
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.