Kacsacomb csirkemellel

A kép a Google images-ről való

kacsacomb

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 2 db kacsacomb bőrét hosszában és keresztben vagdald be (0,5 kg volt)
  • Végy filézett csirkemell-szeleteket (80 dkg volt)
  • Két evőkanál kacsazsírt is használj a sütéshez
  • A húsokat fűszerezd sóval, őrölt borssal, paprika porral, majoránnával; AIP-ban sóval, majoránnával-oregánóval, kakukkfűvel
  • 3 evőkanálnyi víz
  • A fűszerezett húsokat tedd egy mély sütőtálba, és tegyél még a tálba kacsazsírt és egy kevés vizet; a sütőedényt fedd le alufóliával
  • Kezd a sütést a kacsacombokat lefordítva és a tálat fóliával lefedve; majd kb. 30-45 perc lassú tűzön való sütés után fordítsd meg a combokat és a melle húsát is, és a fóliát levéve süsd a húst ropogósra

A kacsa és a csirke együtt sütését azért kedvelem, mert a csirke is átveszi a kacsasült jellegzetes ízét, mely számomra nagyon finom!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Kacsacomb csirkemellel”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.