A kép a Google images-ről való
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 2 db kacsacomb bőrét hosszában és keresztben vagdald be (0,5 kg volt)
- Végy filézett csirkemell-szeleteket (80 dkg volt)
- Két evőkanál kacsazsírt is használj a sütéshez
- A húsokat fűszerezd sóval, őrölt borssal, paprika porral, majoránnával; AIP-ban sóval, majoránnával-oregánóval, kakukkfűvel
- 3 evőkanálnyi víz
- A fűszerezett húsokat tedd egy mély sütőtálba, és tegyél még a tálba kacsazsírt és egy kevés vizet; a sütőedényt fedd le alufóliával
- Kezd a sütést a kacsacombokat lefordítva és a tálat fóliával lefedve; majd kb. 30-45 perc lassú tűzön való sütés után fordítsd meg a combokat és a melle húsát is, és a fóliát levéve süsd a húst ropogósra
A kacsa és a csirke együtt sütését azért kedvelem, mert a csirke is átveszi a kacsasült jellegzetes ízét, mely számomra nagyon finom!
Na, ez egy tipikus „húst hússal” étel 🙂 Viszont nagyon jól hangzik, feltétlenül ki fogom próbálni!