Hozzávalók:
- 2 db közepes, vagy 1 db nagyobb cukkini
- 3-4 db paradicsom
- Legalább egy nagy bögre mennyiségű újhagyma (akár a szára is!), vagy vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma, vagy fokhagyma por
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- Lehetőleg friss bazsalikom levelek, rozmaring szálak, menta levelek (lehet természetesen szárított is)
- 2 dl kesudió tejföl (lásd külön receptben), vagy kókusztejszín
- 3 db tojás sárgája
- 5 dkg reszelt kemény sajt (elhagyható)
- 5 dkg füstölt szalonna, vagy bacon szalonna (elhagyható)
- Só, őrölt fehér bors (lehet fekete bors is)
Elkészítés:
- A cukkinit pucold meg, és karikázd fel; sózzad, borsozzad
- Rakd le a cukkini karikákat egy kiolajozott sütőedénybe
- A paradicsomokat karikázd fel, és helyezd a cukkinikarikákra
- A fűszernövényeket – bazsalikom, rozmaring, mentalevél – vágd apróra, és szórd meg a rakottast, és locsold meg olívaolajjal
- Ismét rakj le egy sor cukkinit, és szórd meg ismét fűszernövényekkel, valamint apróra vágott újhagymával vagy karikázott vöröshagymával, továbbá apróra vágott fokhagymagerezdekkel; sózzad, borsozzad
- Kb. 2 dl kesudió tejfölt keverj el 3 db tojás sárgájával, és az ételt öntsd le vele
Ha húsmentesen készíted az egytálételt, akkor itt be is fejezheted az előkészületet!
- Húsos változat esetén füstölt szalonnát vagy bacont vágj fel kisebb szeletekre, és ezzel szórd meg az alapot, majd az egész tetejére reszelj még sajtot
- Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon süsd az ételt ropogósra