Nyári zöldséges rakottas

Hozzávalók:

  • 2 db közepes, vagy 1 db nagyobb cukkini
  • 3-4 db paradicsom
  • Legalább egy nagy bögre mennyiségű újhagyma (akár a szára is!), vagy vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma, vagy fokhagyma por
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • Lehetőleg friss bazsalikom levelek, rozmaring szálak, menta levelek (lehet természetesen szárított is)
  • 2 dl kesudió tejföl (lásd külön receptben), vagy kókusztejszín
  • 3 db tojás sárgája
  • 5 dkg reszelt kemény sajt (elhagyható)
  • 5 dkg füstölt szalonna, vagy bacon szalonna (elhagyható)
  • Só, őrölt fehér bors (lehet fekete bors is)

Elkészítés:

  • A cukkinit pucold meg, és karikázd fel; sózzad, borsozzad
  • Rakd le a cukkini karikákat egy kiolajozott sütőedénybe
  • A paradicsomokat karikázd fel, és helyezd a cukkinikarikákra
  • A fűszernövényeket – bazsalikom, rozmaring, mentalevél – vágd apróra, és szórd meg a rakottast, és locsold meg olívaolajjal
  • Ismét rakj le egy sor cukkinit, és szórd meg ismét fűszernövényekkel, valamint apróra vágott újhagymával vagy karikázott vöröshagymával, továbbá apróra vágott fokhagymagerezdekkel; sózzad, borsozzad
  • Kb. 2 dl kesudió tejfölt keverj el 3 db tojás sárgájával, és az ételt öntsd le vele

Ha húsmentesen készíted az egytálételt, akkor itt be is fejezheted az előkészületet!

  • Húsos változat esetén füstölt szalonnát vagy bacont vágj fel kisebb szeletekre, és ezzel szórd meg az alapot, majd az egész tetejére reszelj még sajtot
  • Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon süsd az ételt ropogósra

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.