A kép a Google imges-ről – a NoSalty oldaláról való.
Hozzávalók 2 fő részére:
- Fél fej fejes saláta
- 4-5 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor
- Kevés só
- Kevés stevia vagy xukor
- Kapor – friss apróra vágva, vagy szárított – ízlés szerint
- 2 dl kókusztej
- Kb. 2 dl víz
- 1 tojás sárgája
- Tökmagolaj és/vagy olívaolaj
- 0,5 dl kesudió tejföl (elhagyható!)
Elkészítés:
- A fél fej salátát alaposan mosd meg, bontsd szét leveleire, természetesen a torzsáját vágd ki
- Tedd a leveleket egy mély lábasba, a kókusztejet keverd el a tojás sárgájával, és öntsd fel kb. 2 dl vízzel (ki milyen hígan szereti – lehet több, és lehet kevesebb is!); sózd és xukrozd
- Ezt a keveréket öntsd rá a salátára
- Ízlés szerinti mennyiségben tegyél a lébe még apróra vágott fokhagymagerezdeket vagy fokhagymaport, továbbá apróra vágott kaporlevelet
- A salátát a ráöntött keverékkel – azt kevergetve – rottyantsd össze
- Végül, a főzés befejeztével, önts a főzelékre valamilyen olajat – lehet tökmagolaj és/vagy olívaolaj is
- Kesudió tejföllel egy fordulatra össze is turmixolhatod a főzeléket