Saláta-főzelék kaprosan és fokhagymásan

A kép a Google imges-ről – a NoSalty oldaláról való.

Hozzávalók 2 fő részére:

  • Fél fej fejes saláta
  • 4-5 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor
  • Kevés só
  • Kevés stevia vagy xukor
  • Kapor – friss apróra vágva, vagy szárított – ízlés szerint
  • 2 dl kókusztej
  • Kb. 2 dl víz
  • 1 tojás sárgája
  • Tökmagolaj és/vagy olívaolaj
  • 0,5 dl kesudió tejföl (elhagyható!)

Elkészítés:

  • A fél fej salátát alaposan mosd meg, bontsd szét leveleire, természetesen a torzsáját vágd ki
  • Tedd a leveleket egy mély lábasba, a kókusztejet keverd el a tojás sárgájával, és öntsd fel kb. 2 dl vízzel (ki milyen hígan szereti – lehet több, és lehet kevesebb is!); sózd és xukrozd
  • Ezt a keveréket öntsd rá a salátára
  • Ízlés szerinti mennyiségben tegyél a lébe még apróra vágott fokhagymagerezdeket vagy fokhagymaport, továbbá apróra vágott kaporlevelet
  • A salátát a ráöntött keverékkel – azt kevergetve – rottyantsd össze
  • Végül, a főzés befejeztével, önts a főzelékre valamilyen olajat – lehet tökmagolaj és/vagy olívaolaj is
  • Kesudió tejföllel egy fordulatra össze is turmixolhatod a főzeléket
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.