Rántott patisszon

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Hámozz meg egy csillagtököt, és vágd vékony szeletekre; a magokat csak akkor kell kipucolni a tökből, ha már idősebb példány; Amennyiben kisebb darabokat és zsengéket veszel, akkor még hámozni sem kell!
  • Készítsd elő a panírozáshoz a 2-3 db jól elkevert tojást, melybe tegyél egy kis sót is, a szezámpelyhet és az őrölt mandulát, vagy uram bocsá’ zabpelyhet
  • A panírozás a következő sorrendben történjen: a csillagtök-szelet tojásba mártása, majd szezámpehelybe forgatása, ismét tojás, végül őrölt mandula; tojás – zabliszt – tojás – zabpehely
  • Egy sütőedénybe tegyél zsírt – én előnyben részesítem a teflont kevés zsírral -, és süsd a patisszon-szeletek egyik, majd másik oldalát ropogósra
  • Utólag sózzál

Ketogén panír:

  • Bambuszrostban forgassuk meg a szeleteket.
  • Ezután tojásba forgatjuk.
  • Végül útifűmaghéjban történik a borítás.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.