Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Hámozz meg egy csillagtököt, és vágd vékony szeletekre; a magokat csak akkor kell kipucolni a tökből, ha már idősebb példány; Amennyiben kisebb darabokat és zsengéket veszel, akkor még hámozni sem kell!
- Készítsd elő a panírozáshoz a 2-3 db jól elkevert tojást, melybe tegyél egy kis sót is, a szezámpelyhet és az őrölt mandulát, vagy uram bocsá’ zabpelyhet
- A panírozás a következő sorrendben történjen: a csillagtök-szelet tojásba mártása, majd szezámpehelybe forgatása, ismét tojás, végül őrölt mandula; tojás – zabliszt – tojás – zabpehely
- Egy sütőedénybe tegyél zsírt – én előnyben részesítem a teflont kevés zsírral -, és süsd a patisszon-szeletek egyik, majd másik oldalát ropogósra
- Utólag sózzál
Ketogén panír:
- Bambuszrostban forgassuk meg a szeleteket.
- Ezután tojásba forgatjuk.
- Végül útifűmaghéjban történik a borítás.