Káposzta leves gazdagon – maradékokkal

Káposzta leves gazdagon – maradékokkal – A kép a Google images-ről vlaó.

Hozzávalók 4-5 főre:

Elkészítés:

  • A mélyhűtött húsleves alaplét a dobozra csurgatott forró csapvízzel szabadítsd ki a dobozból, és tedd egy nagy méretű fazékba; önts rá további 1-1,5 l vizet
  • A reszelt édes káposztát tedd a lébe, és főz puhára; Ha savanyított káposztát használsz, akkor folyó vízzel jól mosd ki, mielőtt a lébe teszed
  • A mélyhűtőből elővett 25 dkg darált húsból készült pörköltöt, amikor a káposzta megpuhult, szintén tedd a levesbe
  • Tegyél a levesbe rozmaring szálakat (nekem egyik kedvenc fűszernövényem!)
  • Főzd össze a hozzávalókat – ez kb. 10-15 perc, hiszen „készételeket” használtál
  • Amennyiben szükséges, akkor ízlés szerint fűszerezd tovább
  • Ha édes káposztát használtál, akkor tegyél a levesbe ecetet is
  • Aki szereti tehet a lébe erős paprikát
  • A forró levesbe óvatosan egymás után pottyantsd bele a feltört tojásokat – A tojásokat ízlés szerint főzd tovább, mert van aki lágy tojásként szereti, van olyan, aki pedig szereti, ha a sárgája megfő

Ez az étel természetesen friss hozzávalókkal is elkészíthető!

A gyors ételek kategóriájába csak a „készételek” felhasználásával sorolható!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.