Hozzávalók 4-5 főre:
- 0,5 kg reszelt édes káposzta vagy savanyított káposzta
- 25 dkg „Darált húsból készült pörkölt mélyhűtve„
- 3-5 db tojás
- Rozmaring ágacskák
- Só, bors, köménymag -, fokhagyma, ha a pörköltben nem lenne elég
- Ízlés szerint lehet a levesbe tenni cseresznye- vagy chili paprikát
- Édes káposzta használatánál 1 evőkanál ecet vagy almaecet
- Húsleves alaplé – 1 l + valamennyi 0,5-1 l víz – „Csirkehúsleves (nagy adag) többféle felhasználása„
Elkészítés:
- A mélyhűtött húsleves alaplét a dobozra csurgatott forró csapvízzel szabadítsd ki a dobozból, és tedd egy nagy méretű fazékba; önts rá további 1-1,5 l vizet
- A reszelt édes káposztát tedd a lébe, és főz puhára; Ha savanyított káposztát használsz, akkor folyó vízzel jól mosd ki, mielőtt a lébe teszed
- A mélyhűtőből elővett 25 dkg darált húsból készült pörköltöt, amikor a káposzta megpuhult, szintén tedd a levesbe
- Tegyél a levesbe rozmaring szálakat (nekem egyik kedvenc fűszernövényem!)
- Főzd össze a hozzávalókat – ez kb. 10-15 perc, hiszen „készételeket” használtál
- Amennyiben szükséges, akkor ízlés szerint fűszerezd tovább
- Ha édes káposztát használtál, akkor tegyél a levesbe ecetet is
- Aki szereti tehet a lébe erős paprikát
- A forró levesbe óvatosan egymás után pottyantsd bele a feltört tojásokat – A tojásokat ízlés szerint főzd tovább, mert van aki lágy tojásként szereti, van olyan, aki pedig szereti, ha a sárgája megfő
Ez az étel természetesen friss hozzávalókkal is elkészíthető!
A gyors ételek kategóriájába csak a „készételek” felhasználásával sorolható!