Magcipó – mákos vagy diós

A recept Ilona anyukájáé, Ilona küldte 2011.09.17-én

Hozzávalók:

  • 2 dl mandula őrlemény
  • 1 dl őrölt mák vagy a diós változathoz 1,5 dl őrölt dió
  • 2 tojás
  • Csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • Víz
  • 2-3 kanál xukor vagy ízlés szerint stevia
  • Mazsola (Így nem 100% paleo!)
  • Lehet hozzáadni szezámpelyhet vagy -lisztet is

Elkészítés:

  • A hozzávalókat mikróba való edényben keverd össze – amennyiben a mazsolát nem sütöd együtt a sütivel, akkor 100% paleo, amennyiben igen, akkor nagyrészt lesz az!
  • Mikróban a legmagasabb fokozaton 6 percig süsd a cipót, aztán az edényből kifordítva még 1-2 percig – Megjegyzés: Kipróbáltam régi mikró legmagasabb fokozatán – csak maximum 4 percre van szükség!; 6 perc alatt a süti kiszáradt!
  • Meg lehet sütni sütőben is, ha valaki nem szereti a mikrót

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Magcipó – mákos vagy diós”

  1. Azért nekem furcsa, hogy a sütit mikróban sütjük ki?
    Az összes energiát és mindent, ami jó lehet egy ételben kiirtjuk….

  2. Szemlélet kérdése, hogy ki használ mikrót és ki nem. Szendi blogján is folytattunk erről egy nagy vitát. Mindenki döntse el maga, hogy milyen szemléletet követ. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.