Kenyérsütős paleo kenyér III. – fokhagymás, sajtos

Hazsu segítségével rátaláltam egy régi/új/modern kenyérsütési eljárásra, így beindult a fantáziám:-D Hazsu emlékeztetett rá, hogy tulajdonképpen én hívtam fel a figyelmét anno a kenyérsütős kenyérre. Rájöttem, hogy engem az Elena-féle receptben lévő aszalt paradicsom tartott vissza anno, mert túlságosan faksznisnak tartottam ezt a módszert. Hazsu az eredeti ötletet némi módosítással a kenyérsütős kenyér I. változatában kipróbálta, én meg a felfedezők bátorságával egyszerűsítem és ízekkel variálom a receptet:-D Köszi Zsuzsi:-D

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg őrölt mandula (kb. 10 evőkanál) Használj 20 dkg-ot, ha nincs + pelleted!
  • 2 evőkanál lenmagliszt, azaz pellet (elhagyható!)
  • 1 evőkanál libazsír (Ha nem használsz pelletet, akkor elhagyható!)
  • Só, őrölt bors, őrölt köménymag – kávéskanálnyi adagok
  • 1 evőkanál reszelt parmezán (Ementáli pénztárca kímélőbb!)
  • 1 kávéskanál fokhagyma granulátum (lehet 2-3 gerezd zúzott fokhagymagerezd is!)
  • 1 kávéskanálnyi szódabikarbóna

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat – a sorrend gyakorlatilag mindegy! – tedd a kenyérsütő gépbe
  • A kenyérsütő géped (a gép márkája és típusa lényegtelen!) legrövidebb – rapid – programjával süsd meg a kenyeret. Az én gépemen a sütés 80 percet vesz igénybe.
  • Érdekes pikáns kenyér lesz a végeredmény!
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Kenyérsütős paleo kenyér III. – fokhagymás, sajtos”

  1. Drága Elmira !

    Megvettem szinte az összes Szendi Gábor könyvet, valamint mindkettőtök első és második szakácskönyvét. Boldogan olvasom és keresgélek, hogy minél egyszerűbb és vidéken is beszerezhető hozzávalókhoz szeretnék hozzájutni, sajnos nincs. A Xylitet a fiamtól kaptam, de a különböző liszteket, azt nem. Mivel a Gábor könyvéből tudtam meg, hogy szénhidrát és glutén érzékeny vagyok, kaptam viszont „Glutenix” néven alfa-mix lisztkeveréket. Amennyiben tudnál segítségemre lenni és ezen liszttel készítendő kenyérreceptet ajánlani, hálásan megköszönném.

    77 évesen szereztem tudomást, hogy mi okozza a problémáimat. Nagyon igyekszem a paleo szerint étkezni, már van eredményem, mert a vérnyomáscsökkentőt van, hogy 2 napig sem kell bevennem! Természetesen mérem, és aszerint járok el. Ha a jó Isten megsegít, a nyár folyamán szeretnék a tanfolyamodra felutazni, amennyiben a Békéscsabára jövő vonatot el tudnám érni az esti órákban. szeretném megjegyezni, hogy időközben szert tettem kókuszzsírra. Ezt is beiktatom az étkezésembe.

    Szeretettel üdvözöllek, Hódiné Békéscsaba, boszeilona@gmail.com. B.U.É.K.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.