Ezalatt a hagymát megdinszteljük a zsíron és rádobjuk a felszeletelt gombát, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot.
Amikor készen van, botmixerrel kicsit aprítottam rajta, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.
Ha a máj megfőtt, villával összetörjük és hozzákeverjük a gombás masszához.
Amennyiben túl száraz, mehet hozzá még egy kis zsír.
Kihűlés után hozzáütünk egy tojást és összedolgozzuk.
Diónyi golyókat formázunk belőle vizes kézzel és szezámmagba forgatjuk, majd lelapítjuk fasírt formára.
Ezután én grill lapon mindkét oldalát szép barnára grilleztem.
Köretként grillezett gomba-cukkíni-zeller-cékla került mellé.
Természetesen el lehet szezámmag nélkül csak tojás hozzáadásával ketogén étkezésnek megfelelően is készíteni. Ha AIP-os változatot akarnál, akkor csak tojások sárgájával a diéta II. szakaszában és indiai jellgű könnyű fűszerezéssel!