A saláták közül óvatosan bánjunk a káposztafélékkel, mert az autoimmun betegeknek nyersen nem ajánlott a fogyasztása. Szerencsére nem mindenki beteg, tehát azoknak kiváló vitaminforrás.
A képen természetesen a saláta egy kisebb hányada látható!
Hozzávalók:
- 0,5 kg kelkáposzta
- 20 dkg savanyú alma evőkanálnyi citrommal locsolva (Óvatosan a citrommal, hogy majdan a saláta emiatt ne essen össze, de az alma se barnuljon meg!)
- Kb. 20 dkg sárgarépa
- 1 bögre zsázsa (káposztafélék családjába tartozik!)
- Paleolit majonéz
Elkészítés:
- A kelkáposztát, a hámozott almát, a sárgarépát – a könnyebbség kedvéért elektromos háztartási géppel, vagy annak híján kézi reszelővel – vágjuk apróra
- A hozzávalókat alaposan keverjük össze, majd a tetejére szórjunk zsázsát
- Majonézzel vagy anélkül tálalhatjuk