A receptet MW küldte 2011.12.30-án, kiegészítve egy Google images-ről való képpel
Hozzávalók és elkészítés egyben – MW tolmácsolásában:
- Ehhez összevágok, illetve összekeverek mindenféle aszalt gyümölcsöt – mindegyikből egy maréknyit, ez 5 dekányi mennyiség (vörös áfonya, datolya, füge, aszalt szilva, mazsola) és durvára vágok diót, xukorban kandírozott citrushéjat (bio), majd keverek hozzá kb. ugyanannyi, vagy kevesebb magliszt keveréket – tehát annyiszor kb. 5 dkg maglisztet (annyi evőkanál), ahányszor 5 dkg aszalványt használtam (pl mandula-szezámliszt, de lehet benne darált mandula is), 1 evőkanál kókuszzsírt vagy jászvajat (ghee), és 1-3 tojást (a tojás méretétől is függ!), valamint annyi vizet, amennyit felvesz az egész massza. Ha egyféle aszalt gyümölcsből mondjuk összesen 25 dkg-ot használsz, akkor értelemszerűen tegyél hozzá — kb. 5×5 dkg maglisztet; a tojások mennyiségén nem kell változtatni, maximum 5-öt tegyél a tésztába, és a sütni való szárazanyagot vízzel tedd formázhatóvá.
- Ízlés szerint lehet édesíteni, szerintem a sok aszalvány miatt nem is nagyon kell.
- Fűszerek: gyömbér, fahéj, szegfűszeg – ízlés szerint.
- Jól összekeverem, majd gyümölcskenyér formában megsütöm.
- Hidegen lehet szeletelni.