Omlós-sós-ropogós-korongok I. – Gombás korong

Receptkönyvek vásárlása

Hozzávalók:

  • Gombapörkölt (frissen készítve, vagy maradék felhasználásával)
  • A gombakrémbe 1-2 evőkanál mandula- vagy kókuszliszt (pellet); annyi, hogy a levét felszívja
  • 1 tepsi omlós tésztához:
    • 4 egész tojás
    • 5 dkg zsiradék (jászvaj, vagy zsír)
    • Mandula- vagy kókuszliszt (pellet); annyi, hogy a tészta összeálljon, és ruganyos tésztát kapj
    • Só, őrölt bors
    • 2-3 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

Gombakrém

  • A gomba pörköltöt, minél kevesebb lével tedd robotgépbe, és turmixold össze
  • Kanalazz hozzá viszonylag közömbös ízű (mandula, kókusz) paleo liszteket

Tészta

  • A fenti hozzávalókat gyúrd össze
  • Legalább fél órát hagyd állni
  • Ezután vágj ki a korongonként kinyújtott tésztából (különben szakadni fog!) tésztalapokat
  • Halmozz a tetejére gombakrémet
  • Szórd meg végül reszelt parmezánnal (el is hagyható!)
Megfigyelés: A tésztára elkészített gombás feltét, miután abba is kevertem lisztet - önállóan sütve is megállja a helyét!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.