Hozzávalók:
- Gombapörkölt (frissen készítve, vagy maradék felhasználásával)
- A gombakrémbe 1-2 evőkanál mandula- vagy kókuszliszt (pellet); annyi, hogy a levét felszívja
- 1 tepsi omlós tésztához:
- 4 egész tojás
- 5 dkg zsiradék (jászvaj, vagy zsír)
- Mandula- vagy kókuszliszt (pellet); annyi, hogy a tészta összeálljon, és ruganyos tésztát kapj
- Só, őrölt bors
- 2-3 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
Gombakrém
- A gomba pörköltöt, minél kevesebb lével tedd robotgépbe, és turmixold össze
- Kanalazz hozzá viszonylag közömbös ízű (mandula, kókusz) paleo liszteket
Tészta
- A fenti hozzávalókat gyúrd össze
- Legalább fél órát hagyd állni
- Ezután vágj ki a korongonként kinyújtott tésztából (különben szakadni fog!) tésztalapokat
- Halmozz a tetejére gombakrémet
- Szórd meg végül reszelt parmezánnal (el is hagyható!)
Megfigyelés: A tésztára elkészített gombás feltét, miután abba is kevertem lisztet - önállóan sütve is megállja a helyét!