Gyümölcsleves nyersen (pl.: cseresznye)

Gyümölcsleves – Google

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Magozz ki mélyhűtött cseresznyét (én 0,5 kg-ot használtam), vagy egyéb gyümölcsöt vegyél elő (meggy, szilva, alma, körte stb.)
  • 0,75 dl vizet forrósíts fel, majd vedd minimálisra a lángot vagy hőfokot
  • 1 dl kókusztejet (mandula vagy földi mandula chufa is lehet!) keverj ki 1 db tojás sárgájával, és óvatosan, nehogy „rántotta” legyen a tojásból fokozatosan, állandó keverés mellett, öntsd a vízbe
  • A habarásos vízbe tegyél fűszereket: pici sót, ízlés szerint paleo édesítést, mézes süti fűszerkeveréket, tehetsz bele szegfűszeget, ánizsmagot, pici gyömbért, őrölt vagy darabos fahéjat
  • Hagyd a lét langyosra hűlni, és dobd a lébe a gyümölcsöt
  • Ha sűrűn akarod fogyasztani, akkor akár össze is turmixolhatod

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Gyümölcsleves nyersen (pl.: cseresznye)”

  1. Mártáska, ezt nagyon kitaláltad!!!! Jön a gyümölcsszezon, kiváló lesz még hidegen is! Gratula!!!! (sajnos el vagyok havazva, csak ritkán kukkantok ide… Pussz.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.