Ennek az ételnek az íze megtévesztésig hasonlít a káposztás cvekedli ízére!
Hozzávalók és elkészítés egyben – 4-5 személyre:
- 2 nagy fej zellert tisztíts meg, majd mosd meg.
- Robotgéppel, vagy a kézi reszelő lapjára vágó részével a zellert vágd fel kisebb-nagyobb vékony lapokra (ahogy sikerül).
- A zellerlapokat bő vízben főzd puhára, majd alaposan öntsd le róla a vizet.
- A következő fűszerekkel szórd meg: legalább 3 teáskanál só, 3 teáskanál köménymag, 2-3 teáskanál bors, 1 teáskanál gyömbér (a fűszerezésen egyénileg lehet változtatni!)
- AIP-BAN só és a gyömbér legyen a fűszered!
- Kacsazsíron (sertés- vagy libazsír is jó!) pirítsd meg.
- Kiváló zöldséges köret lesz belőle – eredetileg ennek szántam.
- Az íze, állaga meglepett, mert ízre és küllemre is teljesen olyan lett, mint a káposztás cvekedli.
És mikor lesz a szeletkből reszelék?
A kérdés eléggé költői 😀 A receptben írtam, hogy ne csinálj gondot a méretből, mert nem kell szabályos szeleteket vágni, hanem laskázni-reszelni – nagyobb vagy kisebb a káposzta darab – egyre megy. BB