Laskázott-reszelt zeller (hamis káposztás cvekedli)

Ennek az ételnek az íze megtévesztésig hasonlít a káposztás cvekedli ízére!

Hozzávalók és elkészítés egyben – 4-5 személyre:

  • 2 nagy fej zellert tisztíts meg, majd mosd meg.
  • Robotgéppel, vagy a kézi reszelő lapjára vágó részével a zellert vágd fel kisebb-nagyobb vékony lapokra (ahogy sikerül).
  • A zellerlapokat bő vízben főzd puhára, majd alaposan öntsd le róla a vizet.
  • A következő fűszerekkel szórd meg: legalább 3 teáskanál só, 3 teáskanál köménymag, 2-3 teáskanál bors, 1 teáskanál gyömbér (a fűszerezésen egyénileg lehet változtatni!)
  • AIP-BAN só és a gyömbér legyen a fűszered!
  • Kacsazsíron (sertés- vagy libazsír is jó!) pirítsd meg.
  • Kiváló zöldséges köret lesz belőle – eredetileg ennek szántam.
  • Az íze, állaga meglepett, mert ízre és küllemre is teljesen olyan lett, mint a káposztás cvekedli.
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Laskázott-reszelt zeller (hamis káposztás cvekedli)”

    1. A kérdés eléggé költői 😀 A receptben írtam, hogy ne csinálj gondot a méretből, mert nem kell szabályos szeleteket vágni, hanem laskázni-reszelni – nagyobb vagy kisebb a káposzta darab – egyre megy. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.