Sütőgépes – zabkenyér

A zab használata megosztó. A lényeg, ami lényeg, hogy az aveninre kell gondolnia azoknak, akiknél az keresztreakciót vált ki. Különösen gluténérzékeny gyerekeknél figyeljünk erre. Nem kell azonban paleonál paleobbnak lenni, ha ezzel tudunk pl. a családtagoknak gluténmentességet biztosítani. 2018-ban Szendi Gábor az oldalán megjelentetett egy olyan tartalmú cikket, mely feltárja a zab rehabilitációjának okát.

Hozzávalók:

  • 3 egész tojás
  • 5 db tojás fehérje (a sárgáját tedd el más ételhez)
  • 2 evőkanál szezámmag liszt (pellet)
  • 2 evőkanál lenmagliszt (pellet)
  • 1 evőkanál szezámpehely
  • 1 evőkanál zabkorpa
  • 1 evőkanál olvasztott zsiradék (sertés-, kacsa-, libazsír, olíva olaj, jászvaj)
  • Só, továbbá őrölt bors, őrölt köménymag (ízlés szerint)
  • 1 dl zabtej, vagy víz – szükség szerint
  • 2 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 kávéskanálnyi citromlé

Elkészítés:

  • A hozzávalókat a fenti sorrendben helyezd a kenyérsütő gépbe
  • A lényeg, hogy a tészta kissé folyós legyen (ez pl. függ a tojások nagyságából is), ezért további tojásfehérje, vagy zabtej/víz hozzáadásával lehet hígítani a tésztát
  • A kenyérsütő gép basic programjával (gépenként változó, de a legrövidebb program) – kb. 1 óra 20 perc süsd meg a kenyeret
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.