Zumba – Hogyan mozgat meg fiatalt és idősebbeket egyaránt?

Miután bánt, hogy negatív véleményt alkotnak egyesek a zumbáról, így a már egy éve a blogomon lévő posztot ma témájában kibontottam, hogy többet tudjatok meg erről a mozgásformáról. Szerintem egyébként teljesen mindegy, hogy ki mit választ, a lényeg, hogy mindenki szíveskedjen megmozdulni -, az is, aki szerencsésen sovány, de nincsenek izmai és állóképessége, az is aki kövér, és fogyni szeretne és eltüntetni a viszcereális zsírokat, no meg az is (lásd én), aki az anyagcsere-betegségem következtében ugyan még nem eleget fogytam, de paleozásom kezdete óta duplájára növeltem az állóképességemet. Átlagosan napi minimum 8 km-t gyalogolok, képes vagyok másfél-két órát végigtáncolni egy zumba fittness órát, heti 4-5 alkalommal gyerekkori úszó voltomat nem meghazudtolva ezer métereket úszni. Csak arra bíztatlak, hogy csináld utánam BB Márta”

A zumba Kolumbiából származó könnyen elsajátítható, latin ritmusokra épülő tánc, mely fitness program is egyben. Aerobik és különböző táncok lépéseiből tevődnek össze a mozdulatok. Olyan ismert táncok alaplépéseit tartalmazza, mint a salsa, merengue, cumbia, flamenco, calypso, reagettpm, hastánc. Egy óra alatt körülbelül 600 kalória égethető el.” (Wikipédia)

A világon nagy teret hódító Zumba fitness elhozta az alakformálás új módszerét. A Zumba egyesítve a latin ritmusokat könnyen tanulható lépésekkel, mozdulatokkal, páratlanul egyedülálló fitnessprogramot hozott létre.

Egy 60 perces zumba oktatás alkalmával kb. 600 kalóriát égetsz el, miközben növeled az állóképességed, strapabíróképességed.
A táncokba beépített zumba gyakorlatokkal erősíted izmaidat és formálod alakod úgy, hogy nem is tudsz róla … folytatás itt!

A Zumba Fitness program mindenki számára elérhető különböző edzéstípusokat is kidolgozott:

  • Zumba Basic (fittness)

zumbabasic

  • A Zumbatoning (súlyzóval kombinált),

zumbatoning

  • A Zumba Gold (65 év felettieknek),

zumbagold

  •  Az Aqua Zumba (medencében),

aquazumba

  •  A Zumbatomic (gyerekeknek),

zumbatomic

  •  A Zumba Sentao (székes erősítő)

zumbasentao

  • A Zumba Kids kifejezetten a fiatalabb korosztályokat célozza meg egyszerűbb játékmenetével és mozdulataival

kidszumba

Az alábbi két kép A mi Zumba fittness óránkon készült:

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.