Szezámos-lenmagos szelet szilvavelővel

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 25 dkg lenmagot keverj össze 20 dkg szezámmaggal (egész magokat használtam, de használhatsz mindkét magból pelyhet is – NEM pelletet!!!)
  • Adj magokhoz maximum 3 dl vizet (kezd kevesebbel, és majd meglátod, hogy mennyire szívja meg magát a mag!); hagyd állni a vízzel felöltött magokat, míg azok megszívják magukat
  • A magkeverékhez ízlés szerinti mennyiségben tégy xukrot, vaníliát, pl. mézeskalács keveréket is
  • Az összeállt masszát egy zsírpapírral kibélelt lapos tepsibe egyengesd, és szárítva süsd meg a legkisebb fokozaton kb. 35-40 perc alatt
  • Mélyhűtött szilvát engedj fel, majd turmixold össze (kb. 30 dkg); agar-agar-ral vagy zselatinnal kb. 1 dl szilvamixet forralj össze, és öntsd bele langyosan a turmixolt szilvába; ezzel a szilvamix-szel kend meg a sütemény tetejét, majd dermedés után vágd fel szeletekre
  • Díszítésként alaposan megszórhatod még xukorral, durvára darált dióval
  • A kertemben szedett pár szál ibolyával díszítettem, mely egyébként ehető virág 😀

A recept hasonlít az Almás-szezámos-lenmagos szelet receptemre; arra jöttem rá – a nagy eszemmel 😀 -, hogy ezt a sütit – a súlyom gyarapodása nélkül – gyakorlatilag büntetlenül ehetem, miután az egész tepsi sütemény – szőröstől-bőröstől – nincs több, mint 1200 ccal.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.