Töltött tojás paradicsomszósszal

Hazsu receptje – 2013.04.19.

A kép a Google images-ről való

töltötttojásparadicsomszósszal

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Magliszttel sűrítsd be* a paradicsomlevet: – óvatosan hints pl. tökmagbél, napraforgóbél, kókusz lisztet (pellet), és állandóan keverve alacsony hőfokon elegyítsd el a lisztet a paradicsommal
  • Zellerlevelet főzhetsz a paradicsomba, egyébként csak só és édesítő kell bele –  ízlés szerint
  • 5 db kemény tojás sárgáját szedd ki úgy, hogy a mélyedés csónak alakú legyen; ha egy kis fehérjét is kikanalazol – nem baj
  • Ezt a kiszedett tojást 1 evőkanál mustárral, borssal, sóval ízesítsd, majd egy kis fej reszelt hagymát is keverj bele
  • A keveréket töltsd vissza a csónakokba, és tedd a paradicsom tetejére

Reggelire, vacsorára, vendégeknek kiváló, mert hűtőben jól eláll.

*Amennyiben pl. NoCarb liszttel sűrítesz, akkor akár ketogén ételként is fogyasztható!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.