Mélyhűtött eperhabtorta

A mai fagyi is kesus alappal készült, a következőképpen:

  • Amennyiben van kesutej maradékod, akkor belekeverheted azt is a masszába, ha nincs az sem baj, akkor pl. hogy tömörebb legyen a fagyi állománya, tegyetek pl. egy-két ek. mandulalisztet a fagyialaphoz.
  • 25 dkg mélyhűtött epret félig felengedtem és a turmix gépbe tettem
  • 1 db banán is került a fagyiba – ez nem árt, mert így töményebb lesz a fagyi textúrája!
  • Ehhez öntöttem 4 dl kókusztejet
  • Tettem a keverékbe 2 evőkanál Xukor0stevia – érdemes ezzel édesíteni, mert a hűtött édességek veszítenek az édes íz intenzitásából
  • A legmagasabb fokozaton összeturmixoltam
  • Egy csatos tortaformába öntöttem a turmixot
  • Amikor a fagyi torta félig megdermedt, akkor eperdarabokat tettem a tetejére, és visszatoltam a mélyhűtőbe.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.