Banánmisu-Tiramisu

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 1 kg banánt pucolj meg, és hosszában vágd ketté, majd egy tálba körbe-keresztbe rakd le.
  • 1 dl vízben oldj fel koffeinmentes vagy koffeines kávét, vagy használj fekete kávét, és önts ebbe a lébe 1 evőkanál rumot, két evőkanál xukor zérót –> az egészet forrald össze, így a keverék szesztartalma elillan.
  • Locsold meg a banánszeleteket a kávés-xukros-rumos öntettel.
  • Készíts 2 maréknyi kesudióból és 2,5 dl vízből egy sűrű mag-masszát, vagy használj pl. kókusztejszínt, és még hidegen keverj el 1 db tojás sárgáját, amit visszaöntesz a magtejfölbe.
  • Az 1 db tojás fehérjét verd fel kemény habbá, és azt is keverd bele a krémbe.
  • Állandóan keverve – kis lángon – sűrítsd be a krémet, mely kb. 1 perc.
  • Az aromás banánszeleteket locsold meg a tiramisu krémmel, majd az egészet teaszűrő szitájával szórd meg natúr kakaóporral.

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Banánmisu-Tiramisu”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.