Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 1 kg banánt pucolj meg, és hosszában vágd ketté, majd egy tálba körbe-keresztbe rakd le.
- 1 dl vízben oldj fel koffeinmentes vagy koffeines kávét, vagy használj fekete kávét, és önts ebbe a lébe 1 evőkanál rumot, két evőkanál xukor zérót –> az egészet forrald össze, így a keverék szesztartalma elillan.
- Locsold meg a banánszeleteket a kávés-xukros-rumos öntettel.
- Készíts 2 maréknyi kesudióból és 2,5 dl vízből egy sűrű mag-masszát, vagy használj pl. kókusztejszínt, és még hidegen keverj el 1 db tojás sárgáját, amit visszaöntesz a magtejfölbe.
- Az 1 db tojás fehérjét verd fel kemény habbá, és azt is keverd bele a krémbe.
- Állandóan keverve – kis lángon – sűrítsd be a krémet, mely kb. 1 perc.
- Az aromás banánszeleteket locsold meg a tiramisu krémmel, majd az egészet teaszűrő szitájával szórd meg natúr kakaóporral.
Juuuj, ez nagyon jól hangzik! 🙂
A kesudiós-vizes mag-massza hogyan készül?
http://paleovital.hu/?p=148 Tejek paleo módra – Ezt a posztot olvasd el! BB
Elkészítettem, ISTENI lett.
Semmi tilalmas, mégis finom, és nagyon hamar készen lett, és a hab sem esett össze.
Örülök a sikernek 😀 BB