Linzergolyók – kakaós, vaníliás

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 20 dkg apró szemű kókuszreszeléket keverj össze 20 dkg egyéb magőrleménnyel vagy liszttel – nekem ez az egyéb 10 dkg darált mandulából és 5-5 dkg-nyi gesztenyelisztből és kókuszlisztből állt! – Lehet egyébként az összetétel 20 dkg kókuszreszelék és 20 dkg őrölt mandula vagy mandula liszt (pellet)
  • Egy púpozott evőkanál zsírt, 2 dkg-nyi steviát (nem elírás!) – egyéb édesítőt ízlés szerint, őrölt vaníliát tegyél a tésztába
  • 3 db tojással és némi vízzel keverd el a tésztát
  • A gombócok lazítására tegyél bele szódabikarbónát – szintén lapos evőkanállal (2 dkg – ez sem elírás!) és öntözd meg fél citrom levével, vagy szórd meg porított ascorbinsavval
  • A tészta egyik felébe (lehet az egészbe is!) keverj kakaóport – 2-3 evőkanállal; így lesznek sima vaníliás és lesznek csokis sütijeid is
  • Fagylaltkanállal vagy két evőkanál között formázva helyezz a tepsire gombócokat – a tésztában lévő zsír miatt sütőpapír sem szükséges! -, és alacsony fokozaton szárítva süsd a süteményt kb. 35-40 percig
  • Porxukorral szórd meg a tetejét
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.