Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 20 dkg apró szemű kókuszreszeléket keverj össze 20 dkg egyéb magőrleménnyel vagy liszttel – nekem ez az egyéb 10 dkg darált mandulából és 5-5 dkg-nyi gesztenyelisztből és kókuszlisztből állt! – Lehet egyébként az összetétel 20 dkg kókuszreszelék és 20 dkg őrölt mandula vagy mandula liszt (pellet)
- Egy púpozott evőkanál zsírt, 2 dkg-nyi steviát (nem elírás!) – egyéb édesítőt ízlés szerint, őrölt vaníliát tegyél a tésztába
- 3 db tojással és némi vízzel keverd el a tésztát
- A gombócok lazítására tegyél bele szódabikarbónát – szintén lapos evőkanállal (2 dkg – ez sem elírás!) és öntözd meg fél citrom levével, vagy szórd meg porított ascorbinsavval
- A tészta egyik felébe (lehet az egészbe is!) keverj kakaóport – 2-3 evőkanállal; így lesznek sima vaníliás és lesznek csokis sütijeid is
- Fagylaltkanállal vagy két evőkanál között formázva helyezz a tepsire gombócokat – a tésztában lévő zsír miatt sütőpapír sem szükséges! -, és alacsony fokozaton szárítva süsd a süteményt kb. 35-40 percig
- Porxukorral szórd meg a tetejét