Habcsók torta paleosan

Habcsóktorta – Google

Hozzávalók:

  • 9 db tojás
  • 15 evőkanál nyílgyökérliszt (1 evőkanál = 2 dkg –> 30 dkg)
  • Eritrit – 9 evőkanállal (18 dkg)
  • 1 db citrom leve
  • 5 kávéskanál agar-agar, vagy 2 zacskó zselatin, vagy 12 zselatinlap
  • 3 marék – kb. 30 dkg kesudió
  • 4 dl víz
  • Idénygyümölcsök
  • Néhány evőkanálnyi porxukor – készülhet darálóban való őrléssel, vagy készen vett porxukrot is használhatsz!

Elkészítés:

3-szor elvégzendő művelet a habcsók készítéséhez:

    • Verj fel három tojásfehérjét kevés citromlé hozzáadásával
      és hozzáadott 2 evőkanál eritrittel -, addig verd, míg kőkemény nem lesz a hab; keverd hozzá kanállal a 3 evőkanál nyílgyökérlisztet
    • Egy 24 cm átmérőjű csatos tortaformát kenj ki vékonyan zsírral, és valamilyen őrölt maggal szórd be, hogy majdan a habcsók könnyen kivehető legyen (a mag lehet akár dió, akár mandula, akár mogyoró …)
    • A habot kanalazd a formába, egyengesd el, és alacsony lángos süsd-szárítsd kb. 15 percig
    • Ezt a műveletet végezd el háromszor, így kapsz 3 db habcsók lapot

Készíts „krémsajt” helyett pudingot a következőképpen:

    • 2 marék kesudióból készíts „tejfölt”, azaz összesen 4 dl vízzel őröld simára
    • 0,5 dl-t vegyél ki belőle és hígítsd fel vízzel, majd ezt keverd el 6 tojás sárgájával, 6 evőkanál nyílgyökérliszttel és 3 evőkanál édesítővel – Érdemes a turmixban ezt a tojásos-nyílgyökérlisztes egyveleget átforgatni!
    • Tedd oda melegíteni a „tejfölt”, folyamatosan kevergesd, lassan öntsd bele a tojásos-lisztes magtejet, …, néhány perc elteltével szórd a pudingba az 5 kávéskanál agar-agar-t, és folytasd a melegítés melletti keverést, míg a puding jól be nem sűrűsödik

A torta összeállítása:

  • Habcsóklappal kezd
  • Erre halmozd a puding felét
  • Tetejére rakj még egy lapot
  • Erre halmozd a puding másik felét
  • Végül zárd le a tortát a harmadik habcsókkal
  • Téli idényben javasolt gyümölcsök: narancs, kivi, grapefruit, mandarin, banán
  • Végül porxukorral az egész tortát alaposan szórd meg
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.