Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 3 evőkanál őrölt eritrit (Bea mézet is ír alternatívaként; én mézet nem használok!)
- Csipet só
- 140 ml kókuszliszt / kb 60 gramm
- 110 ml kakaópor / kb 40 gramm
- 140 ml olvasztott kókuszzsír
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2-3 kávéskanál rumaroma
- 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
- Kevés citromlé /a szódabikarbóna felfuttatásához/
Elkészítés:
- Az egész tojásokat /nem kell szétválasztani/ alaposan fel kell habosítani az édesítővel, csipet sóval.
- Hozzá kell keverni az olvasztott kókuszzsírt, majd a rumaromát.
- A száraz hozzávalókat el kell keverni, mehet ez is a tojáshabhoz, végül a szódabikarbóna, amit kevés citromlével felfuttattunk.
- 20×30 cm-es zsírpapíros tepsiben, 160 fokon 25 percig kell sütni.
Krém hozzávalói:
- 25 dkg kókuszreszelék
- 2 dl Cocomas
- 9-10 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- Ízlés szerint porrá őrölt eritrit (esetleg méz)
- Fél citrom reszelt héja /kezeletlen/
- Ízlés szerint citromlé, hogy kellemesen savanykás legyen a krém
- Vanília őrlemény
A krém elkészítése:
- A kókuszreszeléket kávédarálón zsírjára kell őrölni, majd az összes többi hozzávalóval krémesre kell turmixolni.
A tésztát vágd ketté, és töltsd meg a kókuszkrémmel.
Szobahőmérsékleten fogyasztva – narancs salátával a legfinomabb!