A recept és a kép Kunné Bea alkotása
Hozzávalók:
- 15 g chia mag
- 2 púpos evőkanál útifű maghéj
- 2 púpos evőkanál darált lenmag
- 2 dl víz
- 10 dkg hámozott, finomra reszelt cukkini
- 1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna + almaecet
- 2 teáskanál fűszerkeverék (édeskömény, koriander, kömény, mustár és ánizsmag 1-1 arányú keveréke, kávédarálóban megőrölve)
- 2 teáskanál parajdi só (más is lehet!), őrölt bors – ízlés szerint
- 5 db M-es tojás habosra verve
- 40 g mandulaliszt
- 40 g kókuszliszt
- 40 g szezámmagliszt
- 20 g tápióka keményítő
- 2-2 evőkanál magkeverék: napraforgó, szezám és lenmag
Elkészítés:
- Az első három magkeveréket öntsd le a vízzel, tedd félre pihenni
- Reszeld hozzá a cukkinit, az almaecettel felfuttatott szódabikarbónát, fűszereket és a sót
- Add az eddigiekhez a habosra felvert tojást, végül az összekevert lisztet, majd keverd simára
- Nedves kézzel formázz zsemléket és forgasd meg a magkeverékben
- Tedd zsírpapíros sütőlemezre, és előmelegített sütőben, légkeverésen, 190 fokon 35 percig kell sütni (a sütő aljába egy jénai tálkába tegyél vizet!); ha hagyományos sütőd van, akkor melegítsd elő a sütődet, és közepes lángon süsd a zsömléket, amíg meg nem pirulnak
- A sütés legvégén még 5 perc felső sütésen adj színt a zsemléknek.
- Amikor megsültek a zsömlék, nyisd ki a sütőajtót és hagyd, hogy magától kihűljön
Igazi ropogós zsemlék lesznek!
Huu, de jol nez ki!!! A heten vege a „Whole 30” napjaimnak, utana tuti, megsutom. Kb. hany zsomle jon ki ebbol?
12 db zsömle jön ki belőle -, ahogy a képen is látható 😉 BB Márta