Ropogós zsömle

A recept és a kép Kunné Bea alkotása

 

paleozsemle

Hozzávalók:

  • 15 g chia mag
  • 2 púpos evőkanál útifű maghéj
  • 2 púpos evőkanál darált lenmag
  • 2 dl víz
  • 10 dkg hámozott, finomra reszelt cukkini
  • 1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna + almaecet
  • 2 teáskanál fűszerkeverék (édeskömény, koriander, kömény, mustár és ánizsmag 1-1 arányú keveréke, kávédarálóban megőrölve)
  • 2 teáskanál parajdi só (más is lehet!), őrölt bors – ízlés szerint
  • 5 db M-es tojás habosra verve
  • 40 g mandulaliszt
  • 40 g kókuszliszt
  • 40 g szezámmagliszt
  • 20 g tápióka keményítő
  • 2-2 evőkanál magkeverék: napraforgó, szezám és lenmag

Elkészítés:

  • Az első három magkeveréket öntsd le a vízzel, tedd félre pihenni
  • Reszeld hozzá a cukkinit, az almaecettel felfuttatott szódabikarbónát, fűszereket és a sót
  • Add az eddigiekhez a habosra felvert tojást, végül az összekevert lisztet, majd keverd simára
  • Nedves kézzel formázz zsemléket és forgasd meg a magkeverékben
  • Tedd zsírpapíros sütőlemezre, és előmelegített sütőben, légkeverésen, 190 fokon 35 percig kell sütni (a sütő aljába egy jénai tálkába tegyél vizet!); ha hagyományos sütőd van, akkor melegítsd elő a sütődet, és közepes lángon süsd a zsömléket, amíg meg nem pirulnak
  • A sütés legvégén még 5 perc felső sütésen adj színt  a zsemléknek.
  • Amikor megsültek a zsömlék, nyisd ki a sütőajtót és hagyd, hogy magától kihűljön

Igazi ropogós zsemlék lesznek!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Ropogós zsömle”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.