Sajtban sütött darált hús

Ezen alkalommal 1 kg darált pulykahúsból egyszerre kétféle ételt készítettem. A két ételhez az alapot – a hús fűszerezését elvégeztem, majd egy sütéssel a két ételt megsütöttem. Álljon itt az egyik változat – „Sajtban sült darált hús”, majd ezt követően külön posztban leírom a töltött bébitök elkészítésének módját.

Hozzávalók:

  • 0.5 kg darált hús – ez lehet pulyka, csirke, de sertés is
  • Pulyka esetében erőteljesebben fűszerezz, mint a csirke és sertéshús készítésénél, mert a pulykának jellegzetes édeskés íze van, amit el kell nyomni! Nem írok a fűszerhez mennyiséget, mert ízlés szerint kell használni! – 1 kávéskanál vagy annál több legyen az irányadó alap.
  • 1 nagy fej vörös hagyma apróra vágva
  • Összetört fokhagyma gerezdek vagy fokhagyma por
  • Őrölt bors
  • Csípős paprika por
  • Édes-nemes paprika por
  • 1-2 db tojás (méretfüggő!)
  • Fehér Cheddar sajt vékony lapokra vágva – kb. 5 dkg
  • 1 evőkanál zsír

Elkészítés:

  • A darált húst a fűszerekkel és tojással keverd össze
  • Formázz belőle a sütőedénybe rudat és helyezd el a zsírral kikent alapra
  • Takard le sajtlapokkal
  • Kb. 45 perc alatt fog közepes lángon átsülni
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.