Hozzávalók:
- 20 dkg mandula liszt
- 10 dkg kókusz liszt
- 5 dkg jászvaj (ghee)
- 1 kávéskanál vanília
- Xukor0stevia vagy eritrit – az elsőből elég 1 evőkanállal, az eritritből viszont 3 evőkanál is kell a tésztába
- Porrá őrölt eritrit a cukrozáshoz – ízlés szerint
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 3 db tojás
- Annyi víz, hogy a tészta gyúrható masszává összeálljon
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd fél órát pihentesd
- Nyújtsd ki kb. 3 mm-es vastagságúra a tésztát, majd minél kisebb átmérőjű pogácsa szaggatóval (pl. 1,5 cm) vágj ki korongokat
- Előmelegített sütőben (200 fok), visszavéve a hőfokot 160-ra – süsd a korongokat ropogósra
- Készülhet ebből a tésztából apró kifli is, akkor csipegess le belőle darabokat és sodorj kis kifliket – Egy vaníliás kifli recept (diós-gesztenyés) van fenn a blogon.