Vaníliás korong (kifli)

Hozzávalók:

  • 20 dkg mandula liszt
  • 10 dkg kókusz liszt
  • 5 dkg jászvaj (ghee)
  • 1 kávéskanál vanília
  • Xukor0stevia vagy eritrit – az elsőből elég 1 evőkanállal, az eritritből viszont 3 evőkanál is kell a tésztába
  • Porrá őrölt eritrit a cukrozáshoz – ízlés szerint
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 db tojás
  • Annyi víz, hogy a tészta gyúrható masszává összeálljon

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd fél órát pihentesd
  • Nyújtsd ki kb. 3 mm-es vastagságúra a tésztát, majd minél kisebb átmérőjű pogácsa szaggatóval (pl. 1,5 cm) vágj ki korongokat
  • Előmelegített sütőben (200 fok), visszavéve a hőfokot 160-ra – süsd a korongokat ropogósra
  • Készülhet ebből a tésztából apró kifli is, akkor csipegess le belőle darabokat és sodorj kis kifliket – Egy vaníliás kifli recept (diós-gesztenyés) van fenn a blogon.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.