Csirkefilé leves

Csirkefilé leves

A leves ketogén étrendben gyökérzöldség nélkül fogyasztva fogadható el, azonban a levesbe mindenképpen főzzük bele a zöldségeket!

Hozzávalók:

  • Kicsontozott csirkecomb és/vagy csirkemell-filé – személyenként kiszámolva
  • 3 db közepes méretű sárgarépa
  • 2 db közepes méretű fehérrépa
  • 1/4 fej karalábé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1/4 fej zeller
  • 1-2 szál petrezselyem
  • Só, bors (szemes vagy őrölt – ízlés szerint), kurkuma
  • Víz
  • Maréknyi petrezselyem vagy snidling
  • NoCarb Noodle – opcionális!                                                             

Elkészítés:

  • A kicsontozott csirkehúst tedd egy 3 literes lábasba, és öntsd fel vízzel, úgy, hogy a húst a víz bőven ellepje
  • Lassú tűzön főzd meg a csirkehúst; amikor a hús már puha, és a víz tetején „hab” keletkezik, akkor végy egy merőkanalat, és tisztítsd meg a levest ettől a fehér habtól
  • A megpucolt, és feldarabolt, leöblített zöldségeket tedd a forró lébe, és a lábast színültig töltsd fel vízzel
  • Ízlés szerint tegyél a levesbe sót (mondjuk 2 kávéskanál), bors-szemeket (4-5 db-ot) vagy késhegynyi őrölt borsot, és kurkuma port – melytől a leves aranysárga lesz, és nagyon finom ízű
  • Továbbra is lassú tűzön főzd a levest, amíg a zöldség meg nem puhul
  • A legvégén szórd meg egy maréknyi és apróra vágott nyers petrezselyemzölddel vagy snidlinggel a levest
  • Tehetsz a levesbe NoCarb tésztát is!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.