A leves ketogén étrendben gyökérzöldség nélkül fogyasztva fogadható el, azonban a levesbe mindenképpen főzzük bele a zöldségeket!
Hozzávalók:
- Kicsontozott csirkecomb és/vagy csirkemell-filé – személyenként kiszámolva
- 3 db közepes méretű sárgarépa
- 2 db közepes méretű fehérrépa
- 1/4 fej karalábé
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1/4 fej zeller
- 1-2 szál petrezselyem
- Só, bors (szemes vagy őrölt – ízlés szerint), kurkuma
- Víz
- Maréknyi petrezselyem vagy snidling
- NoCarb Noodle – opcionális!
Elkészítés:
- A kicsontozott csirkehúst tedd egy 3 literes lábasba, és öntsd fel vízzel, úgy, hogy a húst a víz bőven ellepje
- Lassú tűzön főzd meg a csirkehúst; amikor a hús már puha, és a víz tetején „hab” keletkezik, akkor végy egy merőkanalat, és tisztítsd meg a levest ettől a fehér habtól
- A megpucolt, és feldarabolt, leöblített zöldségeket tedd a forró lébe, és a lábast színültig töltsd fel vízzel
- Ízlés szerint tegyél a levesbe sót (mondjuk 2 kávéskanál), bors-szemeket (4-5 db-ot) vagy késhegynyi őrölt borsot, és kurkuma port – melytől a leves aranysárga lesz, és nagyon finom ízű
- Továbbra is lassú tűzön főzd a levest, amíg a zöldség meg nem puhul
- A legvégén szórd meg egy maréknyi és apróra vágott nyers petrezselyemzölddel vagy snidlinggel a levest
- Tehetsz a levesbe NoCarb tésztát is!